Van der Mark 4-5-4 in WK Superbike Phillip Island (Australië)


Martijn Spliethof - 29 februari, 2020 FOTO - Michael van der Mark (website)

De eerste WorldSBK en WorldSSP wedstrijd van het seizoen is op het circuit van Phillip Island in Australië. Michael van der Mark eindigde als vierde, vijfde en vierde in de drie WorldSBK races van het weekend.

Race

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdag een fenomenale openingsrace van het seizoen gewonnen. In een strijd tot aan de finishlijn tussen vier coureurs kwam de Turk met 0,007 seconde verschil als winnaar over de streep voor Alex Lowes en Scott Redding. Michael van der Mark werd in de laatste bocht van de tweede naar de vierde plaats verwezen.

WorldSBK Superpole:
Jonathan Rea heeft zondag de Superpole race gewonnen. Nadat hij zaterdag tijdens race 1 hard crashte sloeg hij terug en na een fel duel kwam de verdedigend kampioen als winnaar over de streep, vlak voor Toprak Razgatlioglu en Scott Redding. Michael van der Mark finishte als vijfde.

WorldSBK Race 2:
Alex Lowes heeft zondag race 2 gewonnen. In wederom een spannende race met veel strijd kwam de Brit in zijn debuutweekend met Kawasaki als winnaar over de streep, voor teamgenoot Jonathan Rea en Scott Redding. Michael van der Mark werd vierde.

WorldSSP:
Andrea Locatelli was zondag veruit het sterkst en behaalde de overwinning op overtuigende wijze in zijn debuutrace. Raffaele de Rosa kwam als tweede over de streep, Jules Cluzel werd derde. Nederlander Jaimie van SIkkelerus sloot de race af met een zestiende plaats.

Kwalificatie

WorldSBK:
Tom Sykes heeft zaterdag de eerste pole position van het seizoen veroverd. De BMW coureur zette de nieuwe S1000RR voor het eerst op pole, voor WorldSBK rookie Scott Redding en verdedigend wereldkampioen Jonathan Rea. Michael van der Mark vertrekt vanaf de vijfde startplaats.

WorldSSP:
Andrea Locatelli heeft pole position behaald. De vanuit Moto2 overgekomen Italiaan wist in zijn debuutweekend de snelste ronde te rijden tijdens de Superpole sessie, voor verdedigend kampioen Randy Krummenacher en Lucas Mahias. Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwam naar de twintigste tijd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl