Punten voor Iwema en Schaap in WK IJsspeedway Shadrinsk (Rusland)


Martijn Spliethof - 16 februari, 2020 FOTO - Baansportfansite.nl

In het Torpedo stadion van het Russische Shadrinsk werden de vijfde en zesde finale van het WK IJsspeedway gereden, met twee Nederlanders. Jasper Iwema wist op beide dagen te scoren, Bart Schaap pakte op zondag zijn eerste WK punt.

WK Finale 5

Voor het eerst dit seizoen is het Daniil Ivanov niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale heat. In een bijna uitverkocht Torpedo stadion van Shadrinsk zagen de fans weer harde races, met Dmitry Khomitsevich op het hoogste treetje. Ivanov staat echter nog wel steeds aan de leiding in het klassement, maar met nog vijf finales te gaan kan er nog van alles gebeuren. Bart Schaap komt steeds meer in vorm, en valt vooral op vanwege zijn erg sterke starts. Iwema heeft het nog steeds zwaar met zijn blessures, en moest ook nog eens van start op zijn reserve motor. Meer dan 1 WK punt zat er voor Iwema niet in.

WK Finale 6

Igor Kononov heeft zijn eerste WK Finale overwinning van het seizoen gepakt. In een zwaar bevochten finale heat won Kononov de wedstrijd voor zijn landgenoten Dinar Valeev en Dmitry Khomitsevich. Jasper Iwema bleef dit weekend crash-vrij en werd 13de. Bart Schaap komt steeds dichter in de buurt van de andere mannen en pakte vandaag zelfs zijn eerste WK punt. Tijdens de eerste heat van de wedstrijd versloeg hij Charly Ebner in een van de mooiste races van de dag.