Plan voor Europees platform voor veiligheid motocrossbanen


Bas Vis - 14 februari, 2020

Voor geweldige MX-actie op de baan, moet alles op en om diezelfde baan perfect geregeld zijn. Een enorme klus waar de bonden, organiserende verenigingen en stichtingen elke dag druk mee zijn. In het Zweedse Sollentuna kwamen dertien nationale motorbonden en FIM Europe samen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid te bekijken en bespreken.

Namens de KNMV waren Martijn Spliethof en Nico de Goeij aanwezig, beiden zijn lid van de Expertgroep Circuitnormen. Zij zagen tal van presentaties vol ideeën en informatie die de veiligheid op motocrosscircuits moeten waarborgen, nu en in de toekomst.

Geconcludeerd mag worden dat het veiligheidsniveau van motocrosscircuits in Nederland al hoog is in vergelijking met veel andere landen. Dat is mooi, maar ook hier is ruimte voor verbetering.

Alle aanwezige bonden geven dan ook een hoge prioriteit aan veiligheid van de sport. Er is afgesproken dat er jaarlijks een Safety Meeting Motocross zal plaatsvinden. Ook is er de wens om een internationaal platform op te richten. Zo kunnen ook tussen de meetings door snel en effectief vragen en informatie over veiligheid worden uitgewisseld.

De plannen voor dit platform moeten nog handen en voeten krijgen. De Zweedse motorbond SVEMO neemt hierin het voortouw.