Jasper Iwema pakt zes punten in WK IJsrace Kazachstan


Martijn Spliethof - 01 februari, 2020 FOTO - RTV Drenthe

Jasper Iwema is tijdens de eerste en tweede WK-ronde op de Medeo-ijsbaan in Almaty (Kazachstan) op de veertiende plaats geëindigd. De 30-jarige Drent, die dit jaar in alle WK-races aan de start komt, pakte op beide dagen drie WK punten.

Op de eerste dag reed Iwema vijf manches, waarin hij drie keer als derde en twee keer als vierde finishte. Regerend wereldkampioen Daniil Ivanov uit Rusland pakte de overwinning met een maximale score.

Ook op de tweede dag wist de Nederlander drie WK-punten te pakken. Hij werd tweede in zijn eerste heat en derde in zijn tweede heat. De voormalig wegracer sloot de dag af met een forse valpartij na een highsider in zijn laatste heat. Iwema reed op dat moment op kop van de wedstrijd, maar werd bij het uitkomen van de bocht over zijn motor geworpen en eindigde in de strobalen. De coureur kwam er zonder ernstige verwondingen vanaf.

In het tussenklassement bezet Iwema nu de 14e plaats met 6 punten. Volgende week zijn weer twee WK wedstrijden in het Russische Togliatti.