Dunnik en Bijman krijgen wildcard WK Supersport 300 Assen

Ruben Bijman (foto: Pearle Gebben Racing)

Bas Vis - 24 februari, 2020 FOTO - Ruben Bijman (foto: Pearle Gebben Racing)

Rick Dunnik en Ruben Bijman zijn door de KNMV voorgedragen om tijdens het WK Superbikes in Assen (17-19 april) met een wildcard te starten in het WK Supersport 300.

De KNMV mag voor WK-evenementen in Nederland twee wildcardaanvragen doen en kreeg in dit geval ook precies twee verzoeken binnen van coureurs. Na onze aanvraag moet er nog goedkeuring door Dorna volgen; dat is een formaliteit.

Rick Dunnik

De 18-jarige Rick Dunnik uit Staphorst is via de junior-competities, waar hij kampioen werd in de Molenaar NSF100-klasse, opgeklommen naar de NEC- en ETC Moto3-klassen. In 2019 stapte hij over naar de Supersport 300, waarin hij meteen de tweede plek in de eindstand van het Duitse IDM 300-kampioenschap wist te behalen. Rick zal in 2020 opnieuw uitkomen in de IDM Supersport 300 en wil via deelname aan het WSBK-evenement in Assen indruk maken op de gevestigde orde.

Ruben Bijman

Net als Rick deed ook Ruben ervaring op in de Molenaar NSF100-klasse en daarna in verschillende Moto3-kampioenschappen. Met een overstap in 2019 naar de Supersport 300 bij het team van Pearle Gebben Racing uit Assen, heeft Ruben een weg richting het WK gevonden. Onder toeziend oog van teammanager Jasper Iwema strijdt Ruben voor de titel in de IDM 300-competitie.

Zes Nederlanders

Met de toevoeging van de twee wildcards starten er vooralsnog zes Nederlanders in de Supersport 300 tijdens het WSBK-weekend in Assen. De vaste WK-rijders Scott Deroue, Glenn van Straalen, Jeffrey Buis en Koen Meuffels hebben er dan al een race in Spanje (Jerez) op zitten. Naast de wildcards zijn er ook nog twee ‘one event’-deelnames mogelijk. Deze worden bepaald door Dorna.

Supersport

Ook voor het WK Supersport kan het aantal Nederlandse rijders, naast vaste rijder Jaimie van Sikkelerus, nog worden opgekrikt met wildcards. Die aanvragen moeten nog worden ingediend.

Voorafgaand aan het WK in Assen kunnen de rijders zich op zaterdag 28 maart voorbereiden tijdens de KNMV Voorjaarstraining op het TT Circuit.