Oproep: werk mee aan boek over veilig motorrijden


Bas Vis - 10 december, 2020

Voor een nieuw boek over motorrijden zijn de auteurs op zoek naar rijders die ooit een motorongeluk hebben meegemaakt. Als dit bij jou het geval is, dan vragen wij je te overwegen mee te werken. Jouw verhaal is belangrijk voor anderen.

Beste motorrijder,

Als motorrijder oefen je een geweldige hobby uit. Maar niet zonder gevaar. Denken veel mensen tenminste… Maar hoe zit het echt? Is motorrijden gevaarlijk? Wat zijn de gevaarlijke situaties? En, de belangrijkste vraag, wat kan je zelf doen om veiliger motor te rijden?

Wij, Dries Hop en Laurens Wisselink, zijn bezig om hier een boek over te schrijven. Een boek met een positieve insteek, want wij denken dat motorrijden veilig kan. Dries heeft als ongevalsanalist bij de Politieacademie veel motorongevallen onderzocht. Laurens is als motorrij-instructeur en On Road Veiligheidstrainer bij BMW Motorrad dagelijks bezig met veilig(er) motorrijden.

Wij zijn op zoek naar mensen die een motorongeval hebben meegemaakt en hierover hun verhaal willen doen. We willen namelijk geen boek schrijven met louter statistieken, maar ook met de echte verhalen: wat gebeurde er precies, wat weet je nog, wat was jouw verwachting net voor het ongeval, enz. enz. Wij komen je interviewen en willen jouw verhaal gebruiken om het boek herkenbaarder te maken voor alle andere motorrijders. Desgewenst kan dit ook anoniem. Het gaat ons om het menselijke verhaal achter een ongeval, niet om schuldigen aan te wijzen. We zijn ook erg benieuwd naar het verhaal van de ongevalspartner, als die er was: wat heeft hij gedaan, wat was zijn beleving? Het zou mooi zijn als je ook deze gegevens voor ons zou hebben.

Als je hier aan mee wilt werken, stuur dan een email aan: Info@hetultiememotorrijden.nl. Vermeld hierin je naam en contactgegevens en een korte beschrijving van het ongeval dat je hebt meegemaakt. Wil je eerst nog meer informatie, dan mag je je vragen ook naar bovenstaand mailadres sturen. En misschien heb je zelf geen ongeval meegemaakt, maar ken je iemand die wel een motorongeval heeft meegemaakt? Zou je dan dit bericht willen doorsturen?

Alvast bedankt voor je moeite. Wij wensen je in ieder geval veel veilige kilometers!

Dries Hop

Laurens Wisselink