KNMV-kalenders Wegrace en Supermoto 2021

SupermotoPics / Gerwin van Rosmalen

Bas Vis - 17 december, 2020 FOTO - SupermotoPics / Gerwin van Rosmalen

Na een turbulent (motorsport)jaar sturen we richting een nieuw seizoen. De 2021-kalenders voor de wegrace en supermoto staan nu online!

Supermoto

Het BeNeCup-seizoen 2021 telt maar liefst negen evenementen op negen verschillende circuits, waaronder het Duitse Harsewinkel; voor veel Supermoto-rijders bekend terrein. Alle BeNeCup-wedstrijden tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap, dus ook alle wedstrijden in België en Duitsland. Hiermee proberen wij de deelname van de Nederlandse licentiehouders aan de Nederlandse én buitenlandse wedstrijden te vergroten.

De complete KNMV-kalender Supermoto 2021 vind je hier, bij de wedstrijddocumenten.

Wegrace

NK Classics
Het kampioenschap NK Classics omvat in totaal zeven evenementen en veertien heats.

ONK Supersport 300 en ONK Sidecars
De kampioenschappen ONK Supersport 300 en ONK Sidecars worden verreden binnen het IDM-kampioenschap (negen evenementen). Het ONK Sidecars heeft naast de IDM-wedstrijden een extra wedstrijd op het programma staan in Hengelo (GLD) en tijdens de Ducati Clubrace.

BeNeLux Trophy Supersport 300, Supersport en Superbikes
Onlangs kondigden wij al aan dat met ingang van 2021 de Supersport 300 deel uitmaakt van de BeNeLux Trophy. Wederom staat de BeNeLux Trophy borg voor betaalbare races op een grote variëteit aan circuits. In 2021 worden wedstrijden verreden op befaamde circuits als Spa Franchorchamps, TT Circuit Assen, Zolder en de Nürburgring. Veel aantrekkelijker kan een wegracekalender niet zijn!

De BeNeLux Trophy telt in 2021 maar liefst tien evenementen, verdeeld over vijf landen (niet alle klassen maken overal deel uit van het wedstrijdprogramma). Dit is smullen voor de ware wegraceliefhebber.

De complete KNMV-kalender Wegrace 2021 vind je hier, bij de wedstrijddocumenten.

NK Junior Moto Racing

De kalender voor het NK Junior Moto Racing staat inmiddels ook online, die vind je hier.