Van der Mark twee keer op podium in WorldSBK Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 07 augustus, 2020 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Motul Portuguese Round van het Wereldkampioenschap Superbike was op het circuit van Portimão in Portugal.

Michael van der Mark vertrok in de drie WorldSBK races van het weekend vanaf de vijfde startplaats. In de eerste race op zaterdag en de tweede race op zondag pakte de Nederlander een podiumplaats (derde). In de korte Superpole race moest Van der Mark genoegen nemen met de zevende plaats.

Scott Deroue klokte in de WorldSSP300 kwalificatie de tweede tijd. In de vroegtijdig afgebroken eerste race scoorde Jeffrey Buis een knappe tweede plaats. De tweede race, die ook vroegtijdig werd afgebroken in de laatste ronde, is gewonnen door Scott Deroue. Deroue komt hiermee aan de leiding in de WK tussenstand.

Wedstrijden

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de eerste race van het weekend met overmacht op zijn naam geschreven, de Kawasaki-coureur pakte de leiding vanaf de start. Toprak Razgatlioglu werd tweede. Michael van der Mark reed een sterke wedstrijd en werd achter zijn Turkse Pata Yamaha-teamgenoot als derde afgevlagd.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea was ook oppermachtig in de Tissot Superpole Race, hij pakte opnieuw de winst voor Toprak Razgatlioglu. Loris Baz finishte als derde en scoorde daarmee het eerste podium voor Ten Kate Racing sinds hun terugkeer met Yamaha in de World Superbike. Een zevende plaats was er voor Michael van der Mark.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft ook zijn derde race van het weekend gewonnen en is de nieuwe leider in het WK. Michael van der Mark reed een sterke race en finishte na een mooi gevecht net achter Scott Redding op de derde plaats.

WorldSSP300 Race 1:
Ana Carrasco heeft de vroegtijdig afgebroken eerste race gewonnen. Jeffrey Buis scoorde een knappe tweede plaats, nadat hij met Carrasco weg wist te rijden. Tom Booth-Amos lag derde, net voor Scott Deroue, op het moment dat de rode vlag kwam vanwege een crash van Bruno Ieraci. Meuffels werd als negende in de uitslag opgenomen en Van Straalen scoorde ook drie punten met een dertiende plaats.

WorldSSP300 Race 2:
Scott Deroue heeft de tweede wedstrijd op zijn naam geschreven. De race werd in de laatste ronde vanwege een crash vroegtijdig afgebroken en bij voorlaatste doorkomst lag Deroue aan de leiding. Jeffrey Buis scoorde een vierde plaats, Koen Meuffels werd negende en Glenn van Straalen werd als elfde in de uitslag opgenomen. Deroue is na zijn overwinning de nieuwe leider in de WK tussenstand.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea zette de snelste tijd in de Superpole. Toprak Razgatlioglu en Alex Lowes vertrekken naast de regerend wereldkampioen op de eerste startrij. Nederlander Michael van der Mark klokte de vijfde tijd.

WorldSSP300:
Yuta Okaya pakt zijn eerste pole position in de WorldSSP300 klasse. Nederlander Scott Deroue klokte een keurige tweede tijd, voor Mika Perez. Jeffrey Buis zette een zesde tijd, Koen Meuffels was achtste en Glenn van Straalen plaatste zich als achttiende voor de races.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl