Buis wint beide races WorldSSP300, Van der Mark 5, 3 en 6 in WorldSBK Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 28 augustus, 2020 FOTO - WorldSBK

Dit weekend was op het Spaanse Motorland Aragón de eerste van twee opeenvolgende wedstrijden voor het Wereldkampioenschap Superbike, de Prosecco DOC Aragón Round.

Michael van der Mark vertrok in de WorldSBK races vanaf de achtste startplaats. In Race 1 werd de Pata Yamaha coureur als vijfde afgevlagd. In de Superpole race op zondag pakte Van der Mark een podiumplek (derde). In Race 2 eindigde de Nederlander als zesde.

Jeffrey Buis pakte de pole in de WorldSSP300 en wist ook beide races op zijn naam te schrijven, zijn eerste twee overwinningen in deze klasse. Koen Meuffels werd tweede in de kwalificatie, maar werd na de technische controle uitgesloten van deelname aan de race op zaterdag.

Race

WorldSBK Race 1:
Scott Redding heeft zaterdagmiddag de eerste race op zijn naam geschreven. De Brit kwam als eerste over de finish, voor zijn Ducati teamgenoot Chaz Davies en Jonathan Rea. Michael van der Mark passeerde als vijfde de zwart/wit geblokte vlag.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea heeft zondagochtend de Tissot Superpole race gewonnen. De Kawasaki coureur kwam na 10 ronden als winnaar over de finish, voor Scott Redding en Michael van der Mark.

WorldSBK Race 2:
Na zijn zege in de Tissot Superpole race heeft Jonathan Rea zondagmiddag in Aragon ook Race 2 op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen was in deze race het snelst, voor Chaz Davies en Alvaro Bautista. Michael van der Mark eindigde als zesde.

WorldSSP300 Race 1:
Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag zijn eerste WorldSSP300 race weten te winnen. De MTM Kawasaki Motorport coureur reed vanaf de start aan de leiding en finishte met een voorsprong van 7 seconden op Ana Carrasco en Mika Perez. Glenn van Straalen passeerde als tweeëntwintigste de finish. Voor Koen Meuffels werd het een dag om snel te vergeten. Nadat de Brabander zich eerder op de dag als tweede wist te kwalificeren kreeg hij vlak voor de race de mededeling dat hij niet van start mocht in de race. Na afloop van de kwalificatie bij de technische controle werd zijn machine onreglementair bevonden, met als gevolg een startverbod voor deze eerste race van het weekend. Scott Deroue leek op weg naar een podiumplek, maar hij haalde de finish niet door een valpartij in de slotfase. Hierdoor raakte Deroue ook de leidende positie in de tussenstand kwijt.

WorldSSP300 Race 2:
Jeffrey Buis heeft zondagmiddag ook de tweede World Supersport 300 race van het weekend gewonnen op. De MTM Kawasaki Motoport coureur had deze keer echter wel veel meer weerstand van de concurrentie, achter Buis werden Thomas Brianti en teamgenoot Scott Deroue tweede en derde. Niet alleen Buis en Deroue reden een sterke race, ook landgenoten Koen Meuffels en Glenn van Straalen leverden een indrukwekkende prestatie. Meuffels moest vanaf de laatste plaats op de grid starten maar werd uiteindelijk negende waarmee hij maar liefst 26 plaatsen had goedgemaakt. Van Straalen haalde twintig coureurs in en finishte op de twaalfde positie. In het kampioenschap neemt Buis nu ook de leiding over met in totaal 86 gescoorde punten. Ana Carrasco heeft er 84 en Scott Deroue 83 waardoor het niet alleen in de races maar ook in het kampioenschap erg close is.

Kwalificatie

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagochtend de pole voor zich opgeëist. De Kawasaki coureur was tijdens de Superpole kwalificatie het snelst, voor Loris Baz en Scott Redding. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als achtste.

WorldSSP300:
Jeffrey Buis vertrekt dit weekend tijdens de twee te verrijden wedstrijden vanaf de pole. Koen Meuffels maakte het Nederlandse feestje compleet door zich als tweede te kwalificeren. Derde startplaats voor Ton Kawakami, Scott Deroue werd tiende.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl