WK Moto2 en Red Bull MotoGP Rookies Cup Spielberg (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 14 augustus, 2020 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich was op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. 

Bo Bendsneyder moest in de WK Moto2-kwalificatie genoegen nemen met de 29e tijd, het team blijft zoeken naar de juiste afstelling. In de race eindigde Bendsneyder op de 22e plaats.

In de Red Bull MotoGP Rookies Cup komen Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh aan de start. Veijer kwalificeerde zich als twaalfde, Van den Goorbergh als achttiende. In de eerste race was Van den Goorbergh negende en Veijer veertiende. In de tweede race deden de Nederlanders het nog beter met een achtste en tiende plaats.

Race

WK Moto2:
Jorge Martin is winnaar geworden van de race. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur was in een onderbroken en tot 13 ronden ingekorte race het snelst, voor Luca Marini en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder eindigde als tweeentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste race van 2020 is zaterdag gewonnen door de Spanjaard Pedro Acosta, voor zijn landgenoten David Munoz en Daniel Holgado. Zonta van den Goorbergh was op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander, terwijl Collin Veijer debuteerde in de klasse met een keurige veertiende plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer hebben ook zondag van zich doen spreken tijdens de tweede wedstrijd. Na de door beide Nederlanders sterk gereden race werd Van den Goorbergh als achtste en Veijer als tiende geklasseerd in een spannende race, die opnieuw gewonnen werd door de Spanjaard Pedro Agosta.

Kwalificatie

WK Moto2:
Remy Gardner vertrekt vanaf de pole. De Australiër was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Jorge Martin en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder moest genoegen nemen met de negenentwintigste plaats op de tijdlijst.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
David Muñoz pakte met 1’35.539 de eerste pole van 2020, voor Alex Escrig en Pedro Acosta. Collin Veijer (+0.708) sloot zijn eerste kwalificatie als Red Bull Rookie af als twaalfde, Zonta van den Goorbergh (+1.114) vertrekt vanaf de achttiende startplaats.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl