WK Moto2 en Red Bull MotoGP Rookies Cup Styria (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 21 augustus, 2020 FOTO - Red Bull MotoGP Rookies Cup

De BMW M Grand Prix of Styria is de tweede wedstrijd op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer haalden opnieuw punten in beide races voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Bo Bendsneyder eindigde als 24e in de WK Moto2 klasse.

Race

WK Moto2:
Marco Bezzecchi is zondagmiddag tot winnaar uitgeroepen, nadat de oorspronkelijke winnaar Jorge Martin een penalty kreeg en teruggezet werd naar de tweede plaats. Remy Gardner werd derde terwijl NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder in deze race als vierentwintigste de finish passeerde.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Dankzij een slim gereden laatste ronde heeft Pedro Acosta opnieuw gewonnen en blijft daarmee tot dusver ongeslagen in 2020. Daniel Holgado werd tweede, met David Muñoz daarachter op de derde plaats. Collin Veijer werd op de tiende plaats de best geklasseerde Nederlander. Zonta van den Goorbergh passeerde als negende de finish, maar werd na een tijdstraf vanwege het overschrijden van tracklimits als twaalfde in de uitslag opgenomen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Pedro Acosta heeft zondagmiddag zijn ongeslagen status weten te behouden. De Spanjaard won op het Oostenrijkse circuit namelijk ook de vierde race van het seizoen. Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer kenden een uitstekende race en eindigden respectievelijk als zesde en zevende.

Kwalificatie

WK Moto2:
Aron Canet was zaterdagmiddag de snelste in de kwalificatie. De Spanjaard behaalde zijn eerste pole in de klasse, voor Jorge Martin en Tatsuta Nagashima. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Pedro Acosta heeft vrijdagmiddag de pole voor zich opgeëist. Collin Veijer kwalificeerde zich als zevende, Zonta van den Goorbergh als elfde voor de zaterdag en zondag te verrijden races.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl