Tips voor rijden in deze zomerse hitte

Motoren in zon

Marc Te Witt - 06 augustus, 2020

Koel, trendy en veilig op de motor

Motorrijden is heerlijk met mooi weer, maar als het te heet is, is een motorpak erg warm. We zien toch veel motorrijders die kiezen om in korte kleding en soms zelfs slippers te rijden. Er zijn hele mooie en goede alternatieven voor, om toch beschermd en gekoeld op de motor te zitten, zijn er allerlei trendy opties. Van doorwaaikleding tot koelvesten. Het dragen van speciale motor-broek en -laarzen vermindert de kans op ernstige ver¬wondingen aan het onderlichaam met 68% en het dragen van een motorjas en handschoenen vermindert kans op verwondingen aan polsen en handen met 48%*.

Doorwaaikleding

Er is doorwaaikleding op de markt met grote panelen meshmateriaal, zodat het voelt alsof je in je ondergoed op de motor zit. Maar je bent dan wel beschermd door de protectoren en materialen die bij een val niet scheuren of smelten.

Jeans & sneakers

Een gewone jeans zit heerlijk, maar op de motor is een Kevlar jeans net zo trendy en een heel stuk veiliger. Ook je zware motorlaarzen ruil je  om voor “coole” motorsneakers. Versterkt, comfortabel en waterproof voor dat zomerse buitje.

Koelvest

Er zijn koelvesten te koop die je romp lekker koel houden. Naast koelvesten zijn er ook nekkragen en polsbanden te koop met hetzelfde effect.

Drink voldoende water

Misschien een inkopper, maar op de motor droog je met die hitte snel uit. Een waterrugzak met slangetje (uit de buitensport) is ook erg geschikt op de motor om makkelijk water te kunnen drinken onderweg.

Kortom: kies voor koel, trendy en veilig op de motor ook als het tropisch warm is.

*SWOV