Deroue wint WorldSSP 300, Van der Mark derde, zesde en zevende in WorldSBK Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 06 september, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Na een zomerstop van twee maanden gaat het WorldSBK kampioenschap verder op Autódromo Internacional do Algarve in het Portugese Portimão. Michael van der Mark vertrok als tiende in de WorldSBK races. In de eerste race eindigde Van der Mark op de derde plaats, in de superpole race op de zesde plaats en in de tweede race op de zevende plaats.

Scott Deroue behaalde in de WorldSSP 300 zijn eerste overwinning van het seizoen.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdag de eerste race op zeer dominante wijze gewonnen. De viervoudig wereldkampioen leidde van start tot finish en sloeg meteen een groot gat. Chaz Davies werd tweede, Nederlander Michael van der Mark kwam als derde vanaf de tiende startplaats. Álvaro Bautista ging in de eerste bocht de fout in en viel terug naar de laatste plaats, uiteindelijk finishte hij als vierde.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea was zondagochtend wederom een maatje te groot voor de concurrentie en won de Superpole race met overmacht. Álvaro Bautista kwam terug naar de tweede plaats na een slechte openingsronde, Alex Lowes werd derde. Michael van der Mark kwam als zesde over de finish.

WorldSBK Race 2:
Álvaro Bautista heeft zondagmiddag race 2 gewonnen en daarmee zijn eerste zege sinds het raceweekend op Misano in juni behaald. De Spanjaard startte wederom slecht maar uiteindelijk wist hij Kawasaki coureurs Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu achter zich te houden. Michael van der Mark werd zevende.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft de race gewonnen, voor teamgenoot Randy Krummenacher en Lucas Mahias. De race werd vroegtijdig beëindigd doordat een geplofte MV Agusta voor een rode vlag zorgde. Jaimie van Sikkelerus werd de beste Nederlander op de veertiende plaats, Glenn van Straalen kwam als zestiende over de streep en Rob Hartog eindigde als achttiende.

WorldSSP 300:
Scott Deroue heeft de race gewonnen, voor Manuel González en Ana Carrasco. De Nederlander kon samen met de Spanjaard wegrijden en na een intens duel wist Deroue zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. Victor Steeman werd tiende, Dion Otten zeventiende. Jeffrey Buis en Koen Meuffels kwamen ten val.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea was zaterdag in de Superpole sessie het sterkst en behaalde door middel van het verbreken van het bestaande rondrecord pole position. Tom Sykes kwalificeerde zich als tweede, met de indrukwekkende WorldSBK rookie Sandro Cortese als derde. Michael van der Mark kwam niet verder dan de tiende rondetijd.

WorldSSP:
Federico Caricasulo heeft pole position behaald, voor Randy Krummenacher en Isaac Viñales. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de negentiende rondetijd. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als 20e, Rob Hartog als 23e.

WorldSSP 300:
Manuel González heeft pole position behaald, voor Victor Steeman (tweede in zijn groep) en Galang Hendra Pratama. De Spanjaard kan dit weekend al het kampioenschap op zijn naam schrijven. In groep A werd Meuffels vierde en Otten 19e. In groep B eindigde Deroue als derde, Buis als negende en De Bruin als 23e.