Van der Mark 13, 3 en 2 in WorldSBK Magny-Cours (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 27 september, 2019 FOTO - Michael van der Mark (website)

De Pirelli French Round van het Wereldkampioenschap Superbike was op circuit de Nevers Magny-Cours. 

Michael van der Mark zette in de WorldSBK kwalificatie de tweede tijd op de klok. In Race 1 reed de Nederlander aan de leiding, tot hij in de slotfase onderuit ging en uiteindelijk als dertiende over de finish kwam. In de Superpole en Race 2 eindigde Van der Mark als derde en tweede.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdagmiddag de zeer spectaculaire eerste WorldSBK race gewonnen, voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Door de verraderlijke omstandigheden op het circuit bleef de kopgroep voor lange tijd dichtbij elkaar en werden er veel inhaalacties uitgevoerd. Michael van der Mark reed lang aan de leiding maar maakte een fout, Razgatlioglu sloeg in de laatste ronde toe en verwees Rea naar de tweede plaats.

WorldSBK Superpole:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagochtend zijn tweede WorldSBK overwinning van het weekend behaald door de Superpole race te winnen, voor Jonathan Rea en Michael van der Mark.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft de race gewonnen, voor Michael van der Mark en Alex Lowes. Nadat Toprak Razgatlioglu en Álvaro Bautista al vroeg in de race ten val kwamen gingen Rea en Van der Mark de strijd aan waarbij de Kawasaki coureur als winnaar uit de bus kwam en daarmee zijn vijfde WorldSBK kampioenschap op rij behaalde.

WorldSSP:
Lucas Mahias heeft de zeer spannende race gewonnen. Voor eigen publiek wist de Fransman in de laatste ronde een spectaculaire strijd te winnen van Isaac Viñales, waarbij Ayrton Badovini als derde over de finish kwam. Voor de Nederlanders was het een teleurstellende race, waarin Jaimie van Sikkelerus als achttiende finishte terwijl Glenn van Straalen en Rob Hartog uitvielen.

WorldSSP 300:
Ana Carrasco heeft de race gewonnen, voor Manuel González en Scott Deroue. De Spaanse ex-kampioene sloeg op het juiste moment toe en wist daardoor een aanval van de concurrentie in de slotronde te voorkomen. Doordat González tweede werd schreef hij het 2019 WorldSSP 300 kampioenschap op zijn naam.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagochtend op een kletsnat circuit de laatste Europese pole van 2019 voor zich opgeëist. De Kawasaki coureur was het snelst voor Michael van der Mark en teamgenoot Leon Haslam.

WorldSSP:
Kyle Smith vertrekt zondag vanaf de pole. De Brit was het snelst tijdens een natte Tissot Superpole kwalificatie voor Jules Cluzel en Ayrton Badovini. Glenn van Straalen noteerde de elfde rondetijd en was daarmee de best geklasseerde Nederlander. Rob Hartog kwalificeerde zich als vijftiende, Jaimie van Sikkelerus als achttiende.

WorldSSP300:
Scott Deroue vertrekt zondag tijdens de laatste Europese ronde van het seizoen vanaf de pole. De Nederlander was het snelst tijdens de kwalificaties, voor Ana Carrasco en Andy Verdoia. Dion Otten kwalificeerde zich als veertiende, Victor Steeman als eenentwintigste, Koen Meuffels als zesentwintigste en Finn de Bruin als vijfenveertigste.