Bendsneyder 17e in Moto2, Van den Goorbergh 12e in RBRC in Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 14 september, 2019 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini was op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Bo Bendsneyder eindigde als zeventiende in de Moto2 klasse. Zonta van den Goorbergh werd twaalfde in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Races

WK Moto2:
Augusto Fernández heeft de race gewonnen. In een spectaculaire strijd die tot in de laatste meters werd uitgevochten behaalde de Spanjaard zijn tweede zege op rij, voor Moto2 rookie en thuisrijder Fabio di Giannantonio en Alex Márquez. Bo Bendsneyder kwam als zeventiende over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Pedro Acosta heeft de race gewonnen, voor David Salvador en Carlos Tatay. Tatay had hiermee genoeg gedaan om het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Zonta van den Goorbergh behaalde een verdienstelijke twaalfde plaats, ondanks zijn blessures na de valpartij tijdens de eerste vrije training.

Kwalificaties

WK Moto2:
Fabio di Giannantonio heeft de pole position behaald, voor Alex Márquez en Augusto Fernández. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Zonta van den Goorbergh heeft zich als zestiende gekwalificeerd voor de zaterdagmiddag te verrijden wedstrijd, ondanks een pijnlijke voet als gevolg van een valpartij in de eerste vrije training. De pole werd een prooi voor de Japanner Haruki Noguichi.