Van den Goorbergh 13e in RBRC bij MotoGP Aragon (Spanje)


Martijn Spliethof - 21 september, 2019 FOTO - Zonta van den Goorbergh (Facebook)

De Spaanse MotoGP ronde was op MotorLand Aragon Circuit. Bo Bendsneyder (WK Moto2) eindigde als achttiende. Zonta van den Goorbergh (Red Bull MotoGP Rookies Cup) werd in beide races als dertiende afgevlagd.

Races

WK Moto2:
De Zuid-Afrikaan Brad Binder wist de race op zijn naam te schrijven, hij leidde van start tot finish. Bo Bendsneyder werd als achttiende afgevlagd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Billy van Eerde heeft de spannende race gewonnen. In een strijd tot aan de laatste meters sloeg de Australiër op het juiste moment toe en won hij voor Haruki Noguchi en Alex Escrig. Zonta van den Goorbergh kwam in de zesde ronde ten val, kon zijn weg nog wel vervolgen maar meer dan een dertiende plaats zat er helaas niet meer in.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Zonta van den Goorbergh is opnieuw als dertiende geëindigd in de afsluitende race van het seizoen. De winst ging naar de Spanjaard David Salvador.

Kwalificaties

WK Moto2:
Alex Márquez heeft pole position behaald. De Spanjaard was het sterkst in de tweede kwalificatiesessie, voor Augusto Fernández en Brad Binder. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 21e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Zonta van den Goorbergh heeft zich als achtste weten te kwalificeren voor de dit weekend te verrijden twee afsluitende wedstrijden van het seizoen. De laatste pole van het seizoen werd een prooi voor de Spanjaard Marcos Uriarte.