Pijper grijpt verrassend Nederlandse titel grasbaan

Kampioenen 2019 grasbaan

Frank Andringa - 02 september, 2019 FOTO - Baansportfansite.nl

Theo Pijper heeft zondag verrassend de Nederlandse titel gegrepen tijdens de finale van de Dutch Open Grass Track in Roden. In de zijspanklasse ging de winst naar de Europees kampioenen William Matthijssen en Sandra Mollema. Voor Matthijssen was dit zijn negentiende nationale titel.

Bij de Solo’s leek het een eenvoudig weekend te worden voor Dave Meijerink. Zijn grote concurrent voor de titel Romano Hummel, die aan de leiding ging in het kampioenschap, meldde zich af met een enkelblessure. Achter Meijering (72 punten) in het ONK stond Theo Pijper met 59 punten.

Maar voor Meijerink liep in Roden alles in de soep. Vanaf de eerste heat vertoonde zijn motor mechanische problemen. Via de last chance heat kreeg Meijerink alsnog een kans om zich te plaatsen voor de finale, maar greep hier nipt naast.

Daarmee lag de weg naar de titel open voor Theo Pijper. Hoewel hij de winst in de finale moest laten aan de Deen Kenneth Kruse Hansen, was de tweede plaats ruim voldoende voor het Nederlands kampioenschap. Achter Pijper finishte junior Mika Meijer als derde.

Negentiende titel voor Matthijssen

Twee weken geleden kroonden William Matthijssen en Sandra Mollema zich nog tot Europees kampioen zijspan. In Roden ging het duo, dat ook aan de leiding ging in het ONK, daarom als torenhoog favoriet van start. Die status maakten zij meer dan waar. Matthijssen/Mollema won alle heats. In de finale moesten zij in eerste instantie het duo Wilfred Detz/Wendy Arling voor laten gaan, maar in de slotfase bleken Matthijssen en Mollema toch te snel.