Ontknoping ONK/IDM seizoen op Hockenheimring

Team Streuer

Frank Andringa - 25 september, 2019 FOTO - Mark Walters

De Duitse Hockenheimring is komend weekend het laatste circuit op de kalender van het ONK/IDM Wegrace.

Op de legendarische ‘Rennstrecke’ komen het ONK Dutch Supersport300 en het ONK Sidecars in actie. Daarnaast rijden verschillende Nederlandse coureurs in de iDM Superbikes, Supersport en Superstock.

Supersport300

In het ONK/IDM Dutch Supersport300 gaat de Belg Angelo Licciardi aan de leiding in het kampioenschap. Hij wordt gevolgd door Rick Dunnik en Ruben Bijman, die beiden tijdens de twee wedstrijden op Hockenheim nog een kleine kans maken om de titel te pakken. Die kans bestaat ook nog voor nummer vier Colin Velthuizen, maar twee overwinningen zijn voor hem een vereiste.

Zijspannen

De Britse combinatie Tim Reeves/Mark Wilkes is dit seizoen een klasse apart in het ONK/IDM Sidecars. De strijd om de tweede plek in het kampioenschap ligt nog helemaal open. Bennie Streuer en Kevin Rouseau hebben de beste papieren in handen. Daarachter hebben de combinaties Smits/Verbrugge, Roscher/Burkard, Schlosser/Fries en Nussbaum/Hirschi de jacht geopend.

Vrijdag worden de eerste trainingen verreden op de ruim 4,5 kilometer lange Hockenheimring. Zaterdag zijn er opnieuw trainingen, waarna aan het eind van de middag de eerste wedstrijd om de ONK Sidecars wordt verreden. Zondag komen de zijspannen nogmaals aan de start en rijden de coureurs in het ONK Supersport300 twee wedstrijden.

Vind hier het complete tijdschema.