Koning Willem-Alexander bezoekt Motocross of Nations in Assen

Koning Willem-Alexander

Bas Vis - 05 september, 2019 FOTO - Koning Willem-Alexander bezoekt de MXoN in Assen. (foto: RVD / Frank van Beek)

Hoog bezoek tijdens de Motocross of Nations in Assen… Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander komt kijken! De koning gaat in op een uitnodiging van de KNMV om op 29 september getuige te zijn van een nu al historische dag voor de Nederlandse motorsport.

KNMV-voorzitter Jan Wilms: “Wij zijn enorm blij met dit nieuws. De Nations in Assen wordt een prachtig sportweekend, met hopelijk een geweldig resultaat voor TeamNL. Geweldig dat de koning erbij is, wij hebben niet voor niets de ‘K’ in onze naam!”

Het bericht brengt ook een brede lach op het gezicht van teammanager Patrice Assendelft: “Wat een eer! We wisten al dat de koning de motocross in het vizier heeft, nadat Jeffrey Herlings eerder dit jaar geridderd werd. De komst van de koning maakt de Nations in eigen land nóg specialer. TeamNL doet er alles aan om er een prachtdag van te maken.”

Koning Willem-Alexander is als toeschouwer aanwezig bij de afsluitende manche en de huldiging van de winnaars. Voorafgaand aan de wedstrijd brengt hij een bezoek aan de paddock om het Nederlandse technische team te ontmoeten. Na afloop ontmoet hij de rijders van TeamNL. Daarnaast spreekt de Koning (over de MXoN) met onder meer de KNMV en de organisatie van het evenement.

Vol in de voorbereiding

TeamNL zit middenin de voorbereiding op de MXoN. De resultaten van de coureurs liegen er ondertussen niet om, met een EK-titel voor Roan van de Moosdijk, podia en een raceoverwinning voor Calvin Vlaanderen en GP-zeges van Glenn Coldenhoff. Jeffrey Herlings maakte indruk bij zijn rentree in Zweden en verwacht fit in Assen aan de start te staan.

Na de MXGP in China op 15 september volgen een aantal gezamenlijke trainingen van het team. In die weken wordt ook de definitieve selectie bekend.