KNMV Verzekeringen: zeker van je zaak bij het afhandelen van schade

Thierry Janssen werd snel geholpen door KNMV Verzekeringen

Bas Vis - 30 september, 2019 FOTO - KNMV Verzekeringen handelde de schade snel af voor Thierry Janssen.

Thierry Janssen zal de avond dat het verkeerd ging op de motor niet snel vergeten. Wat hij wél snel achter zich kon laten was de afhandeling van de schade. Dat was, dankzij KNMV Verzekeringen, snel geregeld.

Op zijn Aprilia Tuono (2003) reed Thierry terug van werk. Op een zonnige weg kwam hij achter een busje terecht. Hij wilde linksaf slaan en toen… “Kwam er een auto tegemoet. Het was een prachtige klassieke Mustang. Die raakte ik aan de zijkant over de gehele lengte met de valbeschermer en mijn hand. Het eerste dat de eigenaar vroeg was hoe het met mij was. We hebben samen de motor opgepakt, elkaar aangekeken en dan… Wat nu?”

Schade melden

“Ik ben naar huis gegaan en heb KNMV Verzekeringen gebeld om de schade te melden. De volgende ochtend kreeg ik het verzoek een schadeformulier op te sturen. Al snel had ik een bevestiging van ontvangst. Binnen twee weken had ik bericht dat ik aansprakelijk was gesteld en dat er een bedrag naar de andere partij was overgemaakt.”

Zo is alles snel afgehandeld door KNMV Verzekeringen, is de Mustang hersteld en kwam Thierry er zonder verwondingen vanaf. Hij beseft zich dat dit ook anders had kunnen zijn: “Je ziet het niet aankomen; het gebeurt ineens. En ik heb ook gewoon veel geluk gehad. Ik had de auto frontaal kunnen raken én het ging maar met dertig kilometer per uur. Je kunt ook ongelukkiger vallen. Ik heb met niets anders dan mijn heup, schouder en ego de grond geraakt.”

Zijn vrouw Claudia rijdt een Kawasaki ER-6N. Daar mag de ‘brokkenpiloot’ gewoon nog op rijden, vertelt ze. “Ja”, antwoordt Thierry met een knipoog, “Als er plotseling getankt moet worden.”