Jeugdenduro en Enduro Promotiedag komend weekend in Harfsen

Jeugdenduro

Frank Andringa - 11 september, 2019

MC Hamac uit Harfsen trapt komend weekend de tweede helft van het enduro- en offroad-seizoen af met het Cross Country Weekend Harfsen. Op het programma staan onder meer een Jeugdenduro en de Enduro Promotiedag.

Op en rondom circuit Peppelenbos is een uitdagend circuit uitgezet dat voor coureurs van alle niveaus is te doen. Omdat er niet op de openbare weg wordt gereden, is een kenteken niet verplicht.

Programma zaterdag

Zaterdagochtend rijden de jeugdklassen JE-1, JE-2 en de daglicenties. Zij strijden om de punten voor de Jeugd Enduro competitie. De wedstrijd wordt verreden onder het KNMV Jeugd Enduro regelement, aangevuld met het Aanvullend Regelement.

’s Middags wordt de 2 uurs Solo Cross Country verreden. Bij voldoende deelname is er ook een Dames 1 uurs Cross Country.

Programma zondag

Zondagochtend wordt de 3 Uurs Team Cross Country verreden. Daarnaast is de Enduro Promotiedag is die dag terug van weggeweest.

Enduro Promotiedag

Op de zondagmiddag wordt er wat promotie gedaan voor de enduro. De organisatie is in handen van MC Hamac, samen met Promotiegroep Dutch Enduro (PGDE) en de KNMV. Er wordt voorlichting gegeven over deelname aan enduro’s en offroad ritten, clubteams presenteren zich en de KNMV zal motoren op geluid testen.