Drenthe trekt extra subsidie uit voor training Risico Herkennen, ook nog plek in Friesland


Frank Andringa - 02 september, 2019

Motorrijders in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe kunnen voorlopig voor 50 euro de motortraining Risico Herkennen blijven volgen. De provincie Drenthe heeft extra subsidie hiervoor uitgetrokken. Ook voor de Friezen zijn nog enkele gesubsidieerde plekken vrij.

Tijdens de motortraining ga je een dag lang met enkele motorrijders op stap. Na een korte kennismaking en het uitwisselen van ervaringen, ga je samen rijden. Tijdens de route wordt gefilmd. Rond de lunch keer je terug en analyseer je de rit samen met de andere deelnemers. Dankzij de beelden krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren. Hierdoor word je bewust van je eigen rijstijl. De videoanalyse geeft bovendien extra voer voor discussies over risicovolle situaties.

Na een goede lunch en een klein stukje theorie ga je als deelnemer weer de weg op. Alles wat je eerder op de dag hebt ervaren nemen we mee in de praktijk en ontdek wat het met je rijgedrag doet. Rustig aan waar het moet en gas geven waar het kan.

Van 250 voor 50 euro

De provincies Drenthe en Friesland hechten veel belang aan de training Risico Herkennen en daarom geven zij subsidie. Hierdoor kost deelname geen 250 euro, maar slechts 50 euro.

Wil jij profiteren van deze training? Meld je nu aan op www.knmv.nl/opleidingen. Bepaal zelf op welke locatie je de training gaat volgen. De subsidie wordt op de factuur verrekend.

Helaas is de subsidiepot voor motorrijders uit de gemeentes Assen, Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze al leeg.