Drenthe trekt extra subsidie uit voor training Risico Herkennen, ook nog plek in Friesland


Frank Andringa - 02 september, 2019

Motorrijders in Drenthe, Friesland en Overijssel kunnen voor 50 euro de motortraining Risico Herkennen blijven volgen.

Tijdens de motortraining ga je een dag lang met enkele motorrijders op stap. Na een korte kennismaking en het uitwisselen van ervaringen, ga je samen rijden. Tijdens de route wordt gefilmd. Rond de lunch keer je terug en analyseer je de rit samen met de andere deelnemers. Dankzij de beelden krijg je als deelnemer de kans jouw eigen rijgedrag te analyseren. Hierdoor word je bewust van je eigen rijstijl. De videoanalyse geeft bovendien extra voer voor discussies over risicovolle situaties.

Na een goede lunch en een klein stukje theorie ga je als deelnemer weer de weg op. Alles wat je eerder op de dag hebt ervaren nemen we mee in de praktijk en ontdek wat het met je rijgedrag doet. Rustig aan waar het moet en gas geven waar het kan.

Van 255 euro voor 50 euro

De provincies Drenthe, Friesland en Overijssel hechten veel belang aan de training Risico Herkennen en daarom geven zij subsidie. Hierdoor kost deelname geen 255 euro, maar slechts 50 euro. Ben jij woonachtig in deze provincies, dan kun je overal in Nederland deze gesubsidieerde trainingen volgen.

Wil jij profiteren van deze training? Meld je nu aan op www.knmv.nl/opleidingen. Bepaal zelf op welke locatie je de training gaat volgen. De subsidie wordt op de factuur verrekend.