Van der Mark 4-6-4 in WorldSBK San Juan (Argentinië)


Martijn Spliethof - 12 oktober, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Motul Argentinean Round van het WK Superbike was op het Circuito San Juan Villicum. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tweede. In Race 1 eindigde de Nederlander op de vierde plaats, in de Superpole race als zesde en in Race 2 opnieuw op de vierde plaats.

Races

WorldSBK Race 1:
Álvaro Bautista heeft de eerste race gewonnen op het warme en zonnige Circuito San Juan Villicum, voor Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark werd vierde. Het Argentijnse circuit was nog steeds erg stoffig en glad vanwege het zand waardoor zes coureurs besloten om niet van start te gaan.

WorldSBK Superpole race:
Jonathan Rea heeft de Superpole race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur was in deze Sprintrace het snelst voor Alvaro Bautista en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark werd zesde.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft ook Race 2 winnend afgesloten. De Kawasaki coureur passeerde na 21 ronden als eerste de finish, voor Ducati coureur Chaz Davies en merkgenoot Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark eindigde in deze race als vierde.

WorldSSP:
Jules Cluzel is winnaar geworden van de voorlaatste race van het seizoen. De Fransman kwam na 19 ronden als winnaar over de finish, voor zijn landgenoot Lucas Mahias en de Spanjaard Isaac Viñales. Van Sikkelerus werd zeventiende, Van Straalen achttiende, Hartog eenentwintigste.

Kwalificaties

WorldSBK:
Álvaro Bautista heeft pole position behaald. Op een vuil en glad circuit was de Spanjaard in de kwalificatiesessie het snelst, voor Michael van der Mark en wereldkampioen Jonathan Rea.

WorldSSP:
Corentin Perolari heeft zijn eerste pole position behaald in de WorldSSP klasse. De Fransman was in de Superpole sessie op het nog steeds vuile circuit het snelst voor Ayrton Badovini en landgenoot Jules Cluzel. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de achttiende tijd, Rob Hartog kwalificeerde zich als twintigste terwijl Glenn van Straalen geen ronden kon rijden vanwege een technisch probleem en daardoor zondag vanaf de laatste plaats zal moeten starten.

Volledige uitslagen op Racesport.nl