Spannende ontknoping NK Junior Moto Racing in Assen


Persbericht - 04 oktober, 2019 FOTO - Mariska Grob / motografie.nl

Dit weekend zijn de laatste races in het NK Junior Moto Racing op de TT Junior Track in Assen. In nagenoeg alle klassen is het kampioenschap nog onbeslist én de verschillen zijn vaak goed te overbruggen. Dat belooft wat…

Bij de Minibikes is het Dean Gouw die in de Junior A klasse 34 punten voorsprong heeft op Shayden Rodgers. Met nog vijftig punten over twee races te vergeven heeft hij een riante voorsprong. Bij de Junior B heeft Europees kampioen Kiyano Veijer, die de laatste drie wedstrijden op rij wist te winnen, achtien punten voorsprong op Jurrien van Crugten. Bij de Open Minibikes nam Damen Lucius bij de laatste wedstrijd in Berghem de leiding over van Lorenzo Di Ciccio. Het verschil is slechts vijf punten. Ook Loris Dekkers met zestien punten en Mink Remijn met dertig punten achterstand maken nog kans op de titel.

In de KicXstart Yamaha R125 Cup zal Levi Badie er alles aan doen om de koppositie in het kampioenschap vast te houden. Nick Roelfsema zal elf punten goed moeten maken en Kjen Caenen achtien om een gooi naar de titel te doen. In de Open 125 liep Maik Duin na zijn winst in Berghem 26 punten uit op Bastiaan Visser. Zij zullen allemaal op zondag hun races rijden.

Puchshop en NSF100

Op zaterdag al zullen de Puchshop Cup en Molenaar NSF100 Cup coureurs hun laatste races rijden. In de Puchshop Cup is Wilco Quist al zeker van de titel in de 50cc-klasse maar in de 70cc-klasse heeft Rik van de Steeg slechts zeven punten voorsprong op Ramon de Ruiter. Bij de Molenaar NSF100 Cup zal Loris Veneman met 34 punten voorsprong op Thije Ligtermoed aan de races beginnen. Zaterdagmiddag om 19:00 worden de kampioenen gehuldigd.

Toegang tot het finaleweekend is gratis, dus kom zeker kijken! Het tijdschema vind je hier.