KNMV-instructeurs gaan elektrisch!


KNMV - 14 oktober, 2019

Is een elektrische motor wel geschikt als volgmotor? In deze tijd van duurzame ontwikkelingen en trends stellen we ons terecht deze vraag. Als onderdeel van het  KNMV 2025 thema ‘Duurzaamheid’ onderzoeken wij alle mogelijkheden om motor te (blijven) rijden. Zo hebben we, reeds in een eerdere pilot, samen met een KNMV-rijschool een elektrische volgmotor getest. En met succes! Deels als vervolg hierop hebben we – in samenwerking met Electric Motorcycles – een Try Electric event gehouden. Op circuit Lelystad konden de KNMV Gediplomeerde Instructeurs gedurende een dag ervaren wat elektrisch motorrijden inhoudt. Zowel in theorie als in de praktijk.

De dag bestond uit een korte presentatie over vooral de do’s maar ook een aantal don’ts over het laden, gebruik én de verschillende merken met hun mogelijkheden, gecombineerd met rijden op het circuit.

Naast deze leuke en waardevolle ervaring hopen wij dat we een bijdrage hebben geleverd aan én inzicht hebben gegeven in de mogelijkheden voor onze instructeurs & rijschoolhouders als het gaat om een duurzame manier van verplaatsen én ondernemen.

Het antwoord op de vraag of een elektrische motor geschikt is , ja. De mogelijkheden zijn er zeker. Het is de mindset waar je als instructeur aan moet wennen. Op naar meerdere (duurzame) events!