Kampioenen Veijer en Gouw domineren in minibikes

Kiyano Veijer

Frank Andringa - 07 oktober, 2019 FOTO - Kiyano Veijer domineerde dit seizoen (foto: Facebook/Kiyano Veijer)

Kiyano Veijer en Dean Gouw hebben afgelopen weekend hun Nederlandse titels in de Minibikes extra glans gegeven tijdens de slotrace in Assen. Veijer was tweemaal de snelste in de Junior B-klasse, Gouw plakte twee keer de winst in de Junior A-klasse.

Op de Bennie Streuer lay-out van de Junior Track was Veijer supersnel. Zijn enige overgebleven concurrent voor de nationale titel, Jurrien van Crugten, moest twee keer lijdzaam toezien hoe Veijer won. Achter van Crugten eindigde Tom Kuil als derde.

Droomseizoen

De prestaties van Kiyano Veijer zijn dit jaar ongekend. Nadat hij vorig jaar als vijfde eindigde in het NK, greep de Staphorster dit seizoen elke wedstrijd die hij deelnam in het NK de winst. Daarnaast was hij tijdens EK Minibike in Assen ook de beste van Europa. Maar het seizoen is nog niet afgelopen voor de kersvers Nederlands kampioen.  Veijer komt ook uit in Italiaans kampioenschap Minibike. Met nog een wedstrijd te rijden, staat de snelle Staphorster zesde in het algemeen klassement, op slechts zes punten achterstand op de nummer drie.

Achter de snelle Veijer eindigde Jurrien van Crugten in zijn debuutseizoen in de Junior B-klasse als tweede. Tom Kuil wist in Assen beslag te leggen op de derde plek in het kampioenschap.

Junior A

Dean Gouw heeft zijn overmacht in de Junior A klasse (zes tot tien jaar) van het Nederlands kampioenschap minibike afgelopen weekend onderstreept. Op de TT Junior Track was hij twee keer de sterkste. Achter hem eindigde Jaylen Korporaal als tweede en de derde plek was voor Jahmairo Williams.

In het eindklassement eindigde Shayden Rodgers onbedreigd als tweede achter Gouw. Miro Masson kroonde zich als derde van Nederland.

Open klasse

Waar de titels in de Juniorklassen A en B al verdeeld zijn, is de spanning in de Open Klasse om te snijden voorafgaand aan de laatste race van het seizoen. Damien Lucius gaat voorafgaand aan het weekend aan de leiding, maar Loris Dekkers zit op het vinkentouw. In Assen loopt het echter mis voor Lucius. Dekkers is onklopbaar en wint beide races. Met een derde en vierde plek pakt Lucius 29 punten. Dit zijn er vijf te weinig voor de Nederlandse titel, die naar Loris Dekkers gaat. Achter het tweetal eindigt Lorenzo de Ciccio als derde in het NK.