Foto’s: Nationale kampioenen motocross gehuldigd na finale in St. Isidorushoeve

65cc groot

Frank Andringa - 14 oktober, 2019

Lars van Berkel, Kai Ebben, Kjell Verbruggen en Cas Valk hebben afgelopen weekend in St. Isidorushoeve de nationale motocrosstitels gegrepen.

Tijdens de seizoensfinale kwamen vrijwel alle klasses aan de start in het Twentse zand. De kampioenen bij de jeugd kregen na afloop hun nationale titel uit handen van Jeffrey Herlings.

ONK500

Lars van Berkel kwam als grote favoriet voor de nationale titel in de 500cc naar de seizoensfinale in St. Isidorushoeve. Hij domineerde het hele jaar en deed dit ook in Overijssel. Na de zege in de eerste manche was de titel veiliggesteld. In het kampioenschap eindigde Luca Nijenhuis op respectabele afstand als tweede, voor Nino Dekker.

Lars van Berkel
Lars van Berkel is Nederlands kampioen 500cc

ONK250

De spanning voorafgaand aan de laatste wedstrijd in het ONK 250cc is groot. Een handvol coureurs kan de titel nog grijpen. Uiteindelijk is het Kay Ebben die met een tweede en derde plek aan het langste eind trekt. Achter hem eindigt James Carpenter als tweede in het kampioenschap. De cross wordt gewonnen door René de Jong, die net als tijdens de een na laatste race in Westerbork beide manches wint.

Kay Ebben
Kay Ebben is Nederlands kampioen 250cc

ONK125

In het ONK125 gaat de strijd tussen Kjell Verbruggen en Kay Karssemakers. Maar op circuit ’t Kötterbos laat Verbruggen en geen gras over groeien. Beide manches wint hij en kroont zich tot Nederlands kampioen.

Kjell Verbruggen
Kjell Verbruggen heeft de nationale titel gegrepen in de 125cc

ONK85 Grote Wielen

Cas Valk is al het hele seizoen de grote man in het ONK 85cc Grote Wielen. Maar drie nul scores zorgen ervoor dat het tijdens de laatste cross van het seizoen toch nog spannend is. Mirco ten Kate, Kyle van Zutphen, Bradley Mesters en Danny van den Bosse azen allemaal op die gewilde titel. Maar Valk maakt geen fouten en met een tweede en eerste plek bekroond hij zijn seizoen met het kampioenschap.

Cas Valk
Cas Valk wint het ONK 85cc Grote Wielen

 

Naast de grote mannen komen ook de kleine motoren in actie op ’t Kötterbos. In de 85cc Kleine Wielen gaat de winst naar Harrison Greenough. Gyan Doensen wint de 65cc Grote Wielen, Dex Kooiker de 65cc Kleine Wielen en Kenzo Jaspers het ONK50.

Een week eerder werden in Varsseveld Lotte van Drunen, Douwe en Torre van Mechgelen en Jason van Drunen al Nederlands kampioen. Lotte en Jason werden in St. Isidorushoeve, net als de andere jeugdkampioenen, gehuldigd door Jeffrey Herlings. Douwe en Torre waren hier niet aanwezig.

 

85cc klein

65cc groot

50cc

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Floris van den Elsen en Petra’s fotohoekje (HAMC St. Isidorus Hoeve).