Badie pakt Nederlandse titel in R125 Cup, Duin in Open 125

Levi Badie

Frank Andringa - 07 oktober, 2019 FOTO - Kampioen Levi Badie in actie (foto: www.yamaha-motor.eu)

De ontknoping van de Yamaha R125 Cup-seizoen is zaterdag in Assen op een thriller uitgelopen. De Belg Levi Badie begon aan de laatste twee races van het seizoen met een voorsprong van elf punten, maar had aan het eind van de dag nog slechts een punt over.

De grootste uitdager voor Badie is Nick Roelfsema. En Roelfsema is on fire. Hij doet precies wat hij moet doen: de eerste en tweede race winnen.

Achter Roelfsema is Badie in de eerste race in gevecht met Kevin de Haan. Hij weet De Haan maar net achter zich te houden. In race twee weet Badie opnieuw als tweede te eindigen, achter de ongenaakbare Roelfsema. Voor Badie is dat voldoende voor de nationale titel. Achter Roelfsema eindigt Kjen Caenen als derde in het NK.

Open 125

De strijd om de Nederlandse titel in de Open 125-klasse is dit jaar ongekend. Maik Duin en Bastiaan Visser maken elkaar al het hele seizoen het leven zuur. Na de een-na-laatste wedstrijd in Berghem leek de titel Duin niet meer te kunnen ontgaan. Maar in Assen is de spanning na race een weer helemaal terug.

Een ding is op de Junior Track duidelijk; Bastiaan Visser legt zich niet zo maar neer bij een tweede plek in het NK. Hij wint de eerste race en pakt ook de zege tijdens de tweede race. Het antwoord moet van Duin komen. Met twee vierde plekken pakt hij net voldoende punten om de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

Een tweede en derde plek in Assen zijn voor Roy Klompmakers voldoende om als derde te eindigde in het NK.