Rijd jij volgend jaar op het DSRA Experience-zijspan?

DSRA Experience zijspan

Persbericht - 29 november, 2019 FOTO - DSRA Experience-zijspan (foto: Rene Rijnbergen)

Zie jij jezelf al rijden in 2020? De Dutch Sidecar Racing Association (DSRA) stelt ieder seizoen een zijspan ter beschikking aan een nieuw te vormen combinatie! Het DSRA Experience-zijspan heeft als doel om een nieuw team gedurende één seizoen een betaalbare en laagdrempelige opstap te bieden in de zijspansport.

Het Experience-zijspan zal deelnemen aan alle wedstrijden die tellen voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Het ONK is gecombineerd met het Duitse Kampioenschap (IDM) die wedstrijden rijden op het TT Circuit in Assen en diverse prachtige circuits in Duitsland, België en Tsjechië.

Techniek en kosten

Als je wordt gekozen voor het DSRA Experience-zijspan, ga je als team zelf aan de slag om je eigen sponsors te werven en om je team op te zetten. Het zijspan wordt voor je klaargemaakt, maar het is wel de bedoeling dat je daar regelmatig heengaat. Zo leer je hoe zo’n zijspan in elkaar zit én om bepaalde dingen op jezelf af te stellen.

Het Experience-zijspan wordt kosteloos ter beschikking gesteld. Het Experience-team heeft het zijspan tijdens dat jaar zelf in beheer en doet ook zelf het dagelijkse onderhoud. Daarnaast is het team zelf verantwoordelijk voor de kosten van het inschrijfgeld van de races, brandstof, etc.

Het team wordt in Val de Vienne bijgestaan door Frank Remmé voor het technische aspect. In deze dagen en in de winter word je wegwijs gemaakt in het dagelijkse onderhoud, wat je daarna zelf kan oppakken. Gedurende het seizoen staan zowel het DSRA-bestuur, als de andere teams altijd klaar wanneer het team hulp nodig heeft.

Procedure

Als je geïnteresseerd bent om te rijden op het Experience-zijspan kan je dit (bij voorkeur voor 15 januari 2020) laten weten via info@dsra.nl. Daarna gaat de DSRA met de deelnemers in gesprek om uiteindelijk een team te kiezen die het seizoen daarop op het Experience-zijspan mag rijden, nadat ze de licentiecursus met goed gevolg hebben afgerond.

Vragen? Stuur ook dan een mail naar info@dsra.nl.