MXoN-kampioenen op shortlist Sportploeg van het Jaar

MXoN slideshow

Bas Vis - 24 november, 2019

Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen staan samen op de shortlist voor de titel Sportploeg van het Jaar! Die eer hebben de mannen, natuurlijk, te danken aan hun overwinning tijdens de Motocross of Nations in Assen. 

Dit topteam komt voorlopig nog maar één keer samen in actie… Morgenavond 25 november tijdens de theatervoorstelling ‘Code Oranje: een avond met de Motocross of Nations-kampioenen’.

De rijders zijn vanaf 18.15 uur in theater Markant Uden. Tijdens deze avond is de première van de film ‘Code Oranje – De weg naar goud bij de MXoN’. Een prachtige documentaire met meer dan een uur aan unieke beelden van de voorbereiding, teambesprekingen, trainingen, interviews en meer. Natuurlijk komt ook het succesvolle wedstrijdweekend zelf ruim aan bod. Beleef de Nations zoals je die nog nooit zag… Kaarten bestel je hier.

Shortlist Sportploeg van het jaar

NOC*NSF en NOS maken de shortlist voor het Sportgala samen met de jury, uit het overzicht van alle prestaties van het afgelopen sportjaar. Onze crossers zijn in gezelschap van de nationale hockeydames en -heren, het Nederlands voetbalelftal, de Oranje Leeuwinnen en Ajax, de baanwielrenners en -rensters, de wielerploeg van Team Jumbo-Visma, het Nederlands korfbalteam, de roeimannen dubbel vier en de langebaanschaatsers van de ploegenachtervolging voor de heren.

De vakjury maakt 1 december de uiteindelijke genomineerden bekend. Jeffrey Herlings zat daar afgelopen jaar bij voor de titel Sportman van het Jaar, dankzij zijn individuele wereldtitel in de MXGP.

Verkiezing

De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het Sportgala plaats, op woensdag 18 december. Topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters, net als de bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters/coaches en de vakjury tellen beide voor vijftig procent mee in de einduitslag.