Dijk Lopik blijft dicht, hoger beroep afgewezen


Mark Meisner - 06 november, 2019

De Raad van State heeft in het geding tussen KNMV en MAG en het college van burgemeester en wethouders van Lopik uitspraak gedaan. Helaas in het voordeel van Lopik.

De Raad van State stelt in de uitspraak dat er sprake is van geluidsoverlast van motoren en dat de grote aantallen recreatieve motorrijders in het weekend afbreuk doet op het gemeentelijk en provinciale beleid gericht op het stimuleren van fietsen en wandelen. De afsluiting van de de Lekdijk in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober in het weekend  (vrijdag 18.00 uur tot en met maandag 07.00 uur) blijft hierdoor gelden voor motorfietsen. Daarmee sluit de Raad van State zich aan bij de eerdere uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland: alle belangen tegen elkaar afwegende en uit een oogpunt van verkeersveiligheid/overlast is het belang van de omwonenden groter dan het belang van motorrijders.

Aan deze uitspraak kunnen wij niets meer doen. Verdere stappen zijn niet meer mogelijk en motorrijders hebben zelf in de hand of dijken en/of wegen afgesloten worden door overlast. Rij dus rustig en hou het veilig en gezellig voor elke weggebruiker!

De gehele uitspraak is hier te vinden.