Van der Mark vierde in Race 1 WorldSBK Imola (I)


Martijn Spliethof - 11 mei, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola is de Italiaanse ronde voor het WK Superbike en WK Supersport. Michael van der Mark eindigde in de eerste WorldSBK race als vierde. De tweede WorldSBK race werd, net als de WorldSSP300 race, vanwege slechte weersomstandigheden afgelast.

Races

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft een einde gemaakt aan de dominantie van Álvaro Bautista en Ducati door op overtuigende wijze zijn eerste WorldSBK overwinning van het jaar te behalen. Achter de Kawasaki coureur werd Bautista tweede en pakte Toprak Razgatlioglu zijn eerste podium van het seizoen. Michael van der Mark kwam als vierde over de finish.

WorldSSP:
Randy Krummenacher heeft een zeer intense race gewonnen. De Zwitser wist in de laatste ronde teamgenoot Federico Caricasulo te passeren en won daarmee voor de Italiaan, met daarachter Raffaele de Rosa op de derde positie. Rob Hartog werd zestiende, Jaimie van Sikkelerus zeventiende, terwijl Glenn van Straalen de race niet uitreed.

Kwalificaties

WorldSBK:
Chaz Davies heeft met een spectaculaire kwalificatieronde pole position behaald. De Ducati coureur was op de thuisbaan van de Italiaanse fabrikant in een tweemaal onderbroken sessie het snelst voor Jonathan Rea en teamgenoot Álvaro Bautista. Michael van der Mark kwalificeerde zich als achtste.

WorldSSP:
Randy Krummenacher heeft met een zeer indrukwekkende ronde pole position behaald op Imola. De Zwitser verbrak in de slotseconden van de sessie het polerecord en eindigde voor Federico Caricasulo en Jules Cluzel. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de veertiende tijd, Jaimie van Sikkelerus werd 21e en Rob Hartog 22e.

WorldSSP300:
Mika Pérez heeft in de Superpole sessie van de A groep de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald, voor Hugo de Cancellis en Ana Carrasco. Scott Deroue was de snelste Nederlander met de negende rondetijd in de gecombineerde tijdlijsten.