WK Moto2 en Red Bull MotoGP Rookies Cup Mugello (I)


Martijn Spliethof - 31 mei, 2019 FOTO - Red Bull

De Italiaanse MotoGP ronde was op het Autodromo del Mugello. In de WK Moto2 finishte Bo Bendsneyder als negentiende. Zonta van den Goorbergh eindigde in de Red Bull MotoGP Rookies Cup als vijftiende.

Race

WK Moto2:
Alex Márquez heeft voor de tweede achtereenvolgende keer met overmacht gewonnen. De Spanjaard was ook op Mugello een maatje te groot voor de concurrentie en won voor Luca Marini en Tom Lüthi. Bo Bendsneyder kwam als negentiende over de streep, nadat hij in de eerste ronde moest uitwijken voor een crash.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Carlos Tatay heeft de enige race van dit weekend gewonnen. De Spanjaard wist al gauw een grote voorsprong op te bouwen en bleef vervolgens foutloos. Achter hem streed een grote groep waarbij Pedro Acosta en Haruki Noguchi uiteindelijk als tweede en derde over de streep kwamen. Zonta van den Goorbergh werd vijftiende,

Kwalificaties

WK Moto2:
Marcel Schrötter was in de tweede kwalificatiesessie het snelst en behaalde daarmee pole position, voor teamgenoot Tom Lüthi en Alex Márquez. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als twintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Yuki Kunii vertrekt zaterdag in Mugello vanaf de pole. De Japanner was vrijdagavond het snelst in de kwalificatie, voor de Spanjaard Carlos Tatay en het jonge Belgische talent Barry Baltus. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.