Twee nieuwe opleidingen tot motorsporttrainer (MT-2) van start


Bas Vis - 09 mei, 2019

In juni starten we met twee opleidingen tot motorsporttrainer. Schrijf je nu in!

De opleiding MT-2 van de KNMV leidt op tot assistent-motorsporttrainer. Deze is werkzaam in de (breedte)sport met sporters op club- en districtsniveau. Afgelopen april doorliep de KNMV de audit van NOC*NSF op deze opleiding en we voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit betekent dat we de komende 4 jaar het NOC*NSF-logo mogen blijven voeren op onze diploma’s en dat de opleiding is ingeschaald in de NLFQ-kwalificatieraamwerk.

Met deze verlenging van de kwalificatie hebben wij gelijk twee nieuwe MT-2 opleidingen ingepland. Een unieke vierdaagse opleiding én de reguliere opleiding van zeven dagen.

Reguliere MT-2 opleiding

Heb je nog geen, of weinig ervaring als trainer? Dan is de reguliere MT-2-opleiding wat voor jou. Tussen de lesdagen door is er ruim de tijd om dingen voor te bereiden,  je krijgt meer tijd om te oefenen tijdens de lessen en je hebt tussen de lessen door tijd om op de eigen club te werken aan je verbeterpunten.

De cursus staat gepland op:

15-jun Theorie Arnhem 8:30-15:00
29-jun Theorie Arnhem 8:30-15:00
06-jul Theorie Arnhem 8:30-15:00
31-aug Praktijk Utrecht 8:45-14:00
07-sep Praktijk Heerde 8:45-14:15
14-sep Proefexamens Utrecht 8:45-14:00
22-sep Examen Deurne op afspraak, een examen duurt 65 minuten

Verkorte MT-2 opleiding

De verkorte MT-2-opleiding is inhoudelijk gelijk aan de reguliere opleiding. Alleen wordt alle stof in sneltreintempo behandeld en doe je de vierde dag direct examen door de PVB-training geven. Er is tussendoor dus geen ruimte om te oefenen met training geven bij je eigen club. Daarom is de opleiding alleen toegankelijk voor personen die al ervaring hebben met het geven van training.  De cursus staat gepland tijdens het Pinksterweekend op:

08-jun Theorie Arnhem 8:30-16:30
09-jun Theorie Arnhem 8:30-17:00
10-jun Praktijk Deurne 8:30-17:30
11-jun Examens Deurne op afspraak, een examen duurt 65 minuten

Naast de opleidingsdagen dienen in de eigen tijd ook nog twee Proeven van Bekwaamheid (examens) gedaan te worden, namelijk begeleiden bij wedstrijden en assisteren bij een activiteit. Tevens zitten er een aantal huiswerkopdrachten bij.

Inschrijven

Om in te kunnen dien minimaal 18 jaar oud en lid van de KNMV te zijn op het moment van examen. De kosten voor de opleiding zijn 400 euro. De prijs van de cursus is inclusief één keer praktijkexamen (PVB geven van trainingen). Voor een herexamen rekenen wij 100 euro.

De genoemde data zijn gebaseerd op de motocross. Deelnemen in een andere discipline is ook mogelijk. De theoriedagen zijn op hetzelfde moment, maar de data voor de praktijkdagen zullen later onderling worden afgestemd. Neem hiervoor contact op met Joska Le Conté – 026-3528519

Inschrijven voor de reguliere training kan via deze link.

Wil je deelnemen aan de verkorte opleiding? Stuur dan een korte motivatiebrief waarin je aantoont over voldoende ervaring te beschikken naar: j.leconte@knmv.nl

Let op! Beide opleidingen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen, anders zullen de opleidingen alsnog samen worden gevoegd.

Meer informatie over de MT-2 opleiding is hier te vinden.