Streep door ONK Motocross in Boekel op 29 en 30 juni


Bas Vis - 03 mei, 2019

Er lijkt een vloek te rusten op de KNMV Motocrosswedstrijden in Boekel dit kalenderjaar. Na verschillende keren te zijn verschoven, is het wedstrijdweekend nu definitief gecanceld.

In eerste instantie bleken de geplande wedstrijden tijdens het Pinksterweekend niet op die data gereden te kunnen worden. Toen is de keus gemaakt een wedstrijd in Boekel op de kalender te zetten voor 5 mei. Deze verviel vanwege herplaatsing van Dutch Masters of Motocross in Axel. Wederom was een nieuwe datum nodig: 29 en 30 juni. Maar ook dit wedstrijdweekend gaat niet door. Hiermee vervalt het ONK in Boekel voor 2019 definitief.

Tekort

Het lukt simpelweg niet alle aspecten van de organisatie rond te krijgen. Naast een aantal praktische zaken heeft MC Boekel een groot tekort aan vrijwilligers, zoals o.a. medisch personeel, baancommissarissen en clubleden. Alle bij elkaar opgeteld maakt dat de club niet in staat is op de geplande data de wedstrijden te houden.

Vakantie

Er is samen met de club gekeken naar een laatste optie. De enige mogelijkheid bleek eind augustus, maar de KNMV vindt het niet wenselijk in dit stadium van het seizoen een wedstrijd in de vakantieperiode te houden.

Zowel organisator als KNMV vinden het heel spijtig, maar zien voor dit seizoen geen andere oplossing.

De nieuwe kalender én prijzengeldschema staan hier.