Bendsneyder 16, Van den Goorbergh 13 en 14 in Spanje


Martijn Spliethof - 03 mei, 2019 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Spaanse MotoGP ronde was op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Naast de MotoGP klasse kwamen de Moto2 (met Bo Bendsneyder) en de Red Bull MotoGP Rookies Cup (met Zonta van den Goorbergh) aan de start.

Races

WK Moto2:
Lorenzo Baldassarri heeft de race gewonnen. Nadat de rode vlag werd gezwaaid (als gevolg van een incident in de eerste ronde) wist de Italiaan toe te slaan in de opnieuw gestarte race en won hij voor Jorge Navarro en teamgenoot Augusto Fernández. Nederlander Bo Bendsneyder kwam als zestiende over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Yuki Kunii heeft de eerste race van het seizoen gewonnen. De Japanner wist in de laatste ronde zijn koppositie te verdedigen en als winnaar over de streep te komen, voor Carlos Tatay en de Belg Barry Baltus. Nederlander Zonta van den Goorbergh eindigde zijn eerste race in de klasse als dertiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Carlos Tatay heeft de tweede race gewonnen. Net als in race 1 reed hij met twee andere coureurs los van de rest en wist hij ditmaal als winnaar over de streep te komen, voor Yuki Kunii en Matteo Bertelle. Nederlander Zonta van den Goorbergh werd veertiende.

Kwalificaties

WK Moto 2:
De pole position is behaald door Jorge Navarro. De Spanjaard was in de tweede kwalificatiesessie het snelst voor landgenoten Alex Márquez en Augusto Fernández. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als twintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Zonta van den Goorbergh begint zaterdag in Jerez als negentiende aan zijn allereerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race. De Nederlander, die gedurende de vrije training flinke progressie wist te boeken, werd in de kwalificatie de dupe van een onbezonnen actie van een collega coureur. De pole ging naar de Japanner Yuki Kunii, voor de Belg Barry Baltus en de Spanjaard Carlos Tatay.