Europese Verkiezingen: dit willen de partijen voor motorrijders!

Europese Verkiezingen: partijen over motorrijden

Bas Vis - 17 mei, 2019 FOTO - Europese Verkiezingen: partijen over motorrijden

23 mei mag je stemmen voor het Europees Parlement. In aanloop naar de verkiezingen laat de KNMV verschillende politieke partijen aan het woord over wat zij, voor jou als motorrijder, willen betekenen. Hieronder vind je de weg naar alle artikelen en video’s met CDA, VVD, ChristenUnie, PvdA, SP en GroenLinks!

Maar eerst: waarom zijn ze daar in Brussel zo belangrijk voor motorrijders? Wim van de Camp (CDA) is motorrijder én tien jaar Europarlementariër. Hij leidt de serie in met zijn antwoord… (En lees daarna vooral ook het artikel!)

VVD over motorrijden

Als het aan de VVD ligt zet Europa in op een sterke transportsector. Natuurlijk met een goede infrastructuur die veilig is voor motorrijders. Bekijk nu de video met Europarlementariër Caroline Nagtegaal!

CU over motorrijden

De ChristenUnie (op Europees niveau samen met SGP) zet vol in op verkeersveiligheid. Check onze video met Europarlementariër (en motorrijder!) Peter van Dalen.

Pvda over motorrijden

Ook de Partij van de Arbeid  gaat voor veiligheid, maar zoekt de oplossing in een heel eigen hoek… Lees hier het artikel.

GroenLinks over motorrijden

Kwetsbare weggebruikers hebben de aandacht van GroenLinks. Daar horen motorrijders ook bij, maar wat dat voor jou betekent? Lees hier het artikel.

SP over motorrijden

De Socialistische Partij is tegen Europese bemoeienis maar ziet wel een taak voor Brussel op de Europese wegen. Lees hier het artikel.

Voor deze serie over de Europese Verkiezingen benaderden wij alle partijen om voor de camera óf in tekst bij te dragen. De ontbrekende partijen kozen er dus zelf voor niet mee te werken.