Europese Verkiezingen: dit wil GroenLinks voor motorrijders

Europese Verkiezingen: GroenLinks over motorrijden

Bas Vis - 17 mei, 2019 FOTO - Europese Verkiezingen: GroenLinks over motorrijden

23 mei mag je stemmen voor het Europees Parlement. In aanloop naar de verkiezingen laat de KNMV verschillende politieke partijen aan het woord over wat zij, voor jou als motorrijder, willen betekenen.

Bas Eickhout is Europarlementariër namens GroenLinks én nummer één op de lijst van zijn partij voor de komende verkiezingen.

Wat zijn de uitdagingen rondom verkeersveiligheid in Europa?

“Ons huidige verkeerssysteem is georganiseerd rond zware en snelle voertuigen. GroenLinks streeft naar een ‘modal shift’, naar het wisselen van vervoerswijze. Niet alleen het aantal voertuigen op de weg moet dalen, maar ook de snelheid. De zwakke weggebruiker moet centraal staan op de openbare weg, infrastructuurverbeteringen spelen hierbij een rol. Europa moet streven naar een systeem waarbij geen enkele verkeersdode te betreuren valt.”

Bas Eickhout (GroenLinks)
Bas Eickhout (GroenLinks)

Op wat voor manier draagt uw partij binnen Europa bij aan verkeersveiligheid in de komende vijf jaar?

“Er moet nog meer worden ingezet op de shift van wegverkeer naar andere manieren van transport. Het wegverkeer dat er is moet nog meer aangepast worden naar de zwakke weggebruiker. Intelligente transportsystemen kunnen verder veiligheid bevorderen.”

Hoe zet u zich persoonlijk in voor een veilig motorklimaat?

“Snelheidsbeperkingen zijn noodzakelijk voor een veiliger verkeer. Dat is ook iets waar GroenLinks zich hard voor maakt.”

Kijk hier voor het overzicht met alle video’s en artikelen in onze serie over de Europese Verkiezingen.

Of klik meteen door naar een andere partij:
CDA
ChristenUnie
PvdA
SP
VVD

Voor deze serie over de Europese Verkiezingen benaderden wij alle partijen om voor de camera óf in tekst bij te dragen. De ontbrekende partijen kozen er dus zelf voor niet mee te werken.