Europese Verkiezingen: dit wil de SP voor motorrijders

Europese Verkiezingen: SP over motorrijden

Bas Vis - 17 mei, 2019 FOTO - Europese Verkiezingen: SP over motorrijden

23 mei mag je stemmen voor het Europees Parlement. In aanloop naar de verkiezingen laat de KNMV verschillende politieke partijen aan het woord over wat zij, voor jou als motorrijder, willen betekenen.

De Socialistische Partij (SP) breekt een lans voor verkeersveiligheid en is tegen Europese bemoeienis. Tweede Kamerlid Cem Lacin (verkeer en infrastructuur) vertelt:

“De SP vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. In elk land is de verkeerssamenstelling weer anders. Zo wordt in Nederland bijvoorbeeld veel gefietst. Daarom vinden we verkeersveiligheid in eerste instantie een nationale kwestie. In Europees verband kan natuurlijk gewerkt worden aan uniforme borden en verkeerstekens, dat schept duidelijkheid voor elke chauffeur.”

“Bij elke maatregel die genomen wordt, moeten kwetsbare weggebruikers, zoals motorrijders, voetgangers, fietsers en scootmobiels centraal staan. Daarbij vinden we het verminderen van kruisingen tussen verschillende weggebruikers een goede oplossing. Dit zal aanzienlijk bijdragen aan minder verkeersslachtoffers.”

Cem Lacin (SP)
Cem Lacin (SP)

“De veiligheid van de individuele weggebruiker, denk daarbij aan kleding of een verplichte helm, moet in overleg met de gebruikers bepaald worden. In algemene zin moeten niet de producenten bepalen welke veiligheidseisen voldoende zijn.”

Kijk hier voor het overzicht met alle video’s en artikelen in onze serie over de Europese Verkiezingen.

Of klik meteen door naar een andere partij:
CDA
ChristenUnie
GroenLinks
PvdA
VVD

Voor deze serie over de Europese Verkiezingen benaderden wij alle partijen om voor de camera óf in tekst bij te dragen. De ontbrekende partijen kozen ervoor niet mee te werken.