Europese Verkiezingen: dit wil de PvdA voor motorrijders

Europese Verkiezingen: PvdA over motorrijden

Bas Vis - 17 mei, 2019 FOTO - Europese Verkiezingen: PvdA over motorrijden

23 mei mag je stemmen voor het Europees Parlement. In aanloop naar de verkiezingen laat de KNMV verschillende politieke partijen aan het woord over wat zij, voor jou als motorrijder, willen betekenen.

De Partij van de Arbeid (PvdA) strijdt voor betere rij- en rusttijden voor chauffeurs. Dat moet het verkeer op de Europese wegen veiliger maken. Ook voor motorrijders zal dit een positief gevolg hebben, is de partij overtuigd.

‘Wij vinden het onverantwoord om chauffeurs te lang te laten rijden’, zegt Europarlementariër Agnes Jongerius. ‘Het is belangrijk dat er voldoende tijd voor hen is om te rusten. Niet alleen voor hun eigen arbeidsomstandigheden, ook voor de verkeersveiligheid op de weg.’

Agnes Jongerius (PvdA)
Agnes Jongerius (PvdA)

‘Als een chauffeur door oververmoeidheid een motorrijder niet ziet, zorgt dat voor een zeer onveilig motorklimaat. Daarom zet ik mij persoonlijk in voor een veiliger verkeersklimaat, ook voor motorrijders’, aldus Jongerius.

Daarnaast willen de sociaaldemocraten taxidienst Uber aanpakken. ‘Zij nemen geen verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid in Nederland. Als er ongelukken gebeuren, blijven zij met de vinger wijzen naar de chauffeur’, zegt de Europarlementariër. ‘Als bedrijf waar de chauffeurs voor werken, wil ik ze wijzen op hun verantwoordelijkheid. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheden kennen en nemen, helemaal als het om verkeersveiligheid gaat.’

Kijk hier voor het overzicht met alle video’s en artikelen in onze serie over de Europese Verkiezingen.

Of klik meteen door naar een andere partij:
CDA
ChristenUnie
GroenLinks
SP
VVD

Voor deze serie over de Europese Verkiezingen benaderden wij alle partijen om voor de camera óf in tekst bij te dragen. De ontbrekende partijen kozen er voor niet mee te werken.