Van der Mark vierde in WorldSBK Thailand


Martijn Spliethof - 16 maart, 2019 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De tweede wedstrijd voor het World Superbike kampioenschap was op het Chang International Circuit in Thailand. Alle drie races werden met overmacht gewonnen door de Spaanse ex-MotoGP coureur Alvaro Bautista (Ducati). Michael van der Mark eindigde drie keer als vierde.

Race

WorldSBK Race 1:
Alvaro Bautista heeft de eerste race met overmacht gewonnen. De Spaanse Ducati coureur was in de beginfase verwikkeld in een stevig duel met Jonathan Rea maar wist de Kawasaki coureur uiteindelijk met een grote marge te verslaan. Alex Lowes werd derde, Michael van der Mark eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

WorldSBK Superpole:
Alvaro Bautista heeft zijn ongeslagen status behouden en ook de Superpole race gewonnen. De coureur was op weg naar wederom een dominante overwinning maar de race kwam vroegtijdig ten einde door een rode vlag als gevolg van een incident waarbij Leon Camier en Thitipong Warokorn betrokken waren. Jonathan Rea werd tweede voor Alex Lowes, Nederlander Michael van der Mark finishte als vierde.

WorldSBK Race 2:
Ook de laatste race van het weekend is met grote voorsprong gewonnen door Alvaro Bautista, opnieuw voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Michael van der Mark wist de strijd om de vierde plaats in zijn voordeel te beslissen door in een rechtstreeks duel af te rekenen met Ron Haslam en Marco Melandri.

WorldSSP:
De Fransman Jules Cluzel heeft de race gewonnen, voor Randy Krummenacher en Federico Caricasulo. Jaimie van Sikkelerus finishte als dertiende, Rob Hartog als veertiende en Glenn van Straalen eindigde op de zestiende plaats.

Kwalificaties

WorldSBK:
Alvaro Bautista heeft tijdens de Superpole sessie op overtuigende wijze de pole position in de wacht weten te slepen. De Spanjaard was maar liefst 0,9 seconde sneller dan het oude polerecord en 0,4 seconde sneller dan Jonathan Rea. Alex Lowes noteerde de derde tijd, zijn Nederlandse Pata Yamaha teamgenoot Michael van der Mark werd tiende.

WorldSSP:
Jules Cluzel heeft in de Superpole sessie de pole position op zijn naam geschreven, voor Randy Krummenacher en Federico Caricasulo; het drietal was slechts 0,089 van elkaar verwijderd. Jaimie van Sikkelerus was de beste Nederlander met de veertiende rondetijd, Rob Hartog klokte de zeventiende tijd en Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende.