Jeugdenduro 2019: dit moet je weten

Jeugdenduro, maart 2018

Bas Vis - 12 maart, 2019 FOTO - Henk van der Spek

‘De jeugd heeft de toekomst’, zo ook de rijders in de jeugdenduro die straks in het ONK enduro willen schitteren! Samen met de organisatoren maakte de KNMV een aantrekkelijke Jeugdendurokalender. Op zaterdag 23 maart beginnen we in Westerbork.

In de enduro schrijf je jezelf vooraf in bij de organisator van de wedstrijd. Stuur een e-mail met daarin je naam, klasse en rijnummer zodat de organisator je op de deelnemerslijst plaatst en een starttijd kan toewijzen. (Het e-mailadres voor Westerbork is: info@motordrenthe.nl.)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de jeugdenduro is twintig euro. Dit maak je vooraf over aan de organisator (het bankrekeningnummer staat in het aanvullend reglement). De organisator mag ook bepalen dat het inschrijfgeld op de wedstrijddag zelf kan worden betaald.

Klassen bij de jeugdenduro

Er zijn drie klasse bij de jeugdenduro: JE-1, JE-2 en de dagstartklasse. Voor deelname in de JE-1 of JE-2 heb je dus een KNMV Jeugdendurolicentie nodig. De Dagstartklasse is een open klasse voor rijders die een keer willen ervaren / meerijden in een jeugdenduro. Zij moeten tenminste een KNMV Basissportlicentie Motocross of KNMV Startlicentie Motocross hebben. Rijders die deze licentie niet hebben, vragen vooraf een KNMV Dagpas Jeugdenduro aan via de KNMV.nl

 Dus, heb je vrienden/vriendinnen in de motocross… laat ze ook deelnemen aan de jeugdenduro of inschrijven in de dagstartklasse!

JE-2 klasse ook naar het ONK enduro

Dit jaar starten we als proef dat de JE-2 klasse (125cc/250cc) meerijdt in het ONK Enduro. Dat gebeurt op 5 oktober in Hellendoorn en 30 november in Enter. De sporters rijden dan de crossproeven een aantal keer. Ze mogen niet over de openbare weg rijden, dus transport naar de proeven moet via eigen vervoer (bus / auto met aanhanger).

Heb je vragen over de Jeugdenduro? Neem dan contact op met m.pieterse@knmv.nl.