Dutch Open Grass Track 2019: sterkste deelnemersveld ooit!

Matthijssen / Mollema, Vries 2018 (foto: Jesper Veldhuizen / baansportfansite.nl)

Bas Vis - 15 maart, 2019 FOTO - Matthijssen/Mollema, Vries 2018 (foto: Jesper Veldhuizen / baansportfansite.nl)

De Dutch Open Grass Track (ONK Grasbaan) start op zondag 7 april in Vries. Het is met recht een Open NK, want ook vanuit het buitenland is de animo dit jaar fantastisch.

Achttien grasbaanrijders strijden dit jaar om de titel bij de Specials Senioren. Naast onze Nederlandse toppers, hebben ook een aantal internationale EK en WK-rijders zich aangemeld voor de races op de nationale ovals.

Zo staan in Vries Andrew Appleton (GB) en Stephan Katt (DE) aan de start. Beide rijders hebben een lange historie van EK en WK-deelname en zijn graag geziene deelnemers bij internationale wedstrijden. Maar meedoen aan het Open Nederlands Kampioenschap doen ze voor het eerst! EK en WK-veteraan Bernd Diener (DE) heeft zich na zijn start in de Dutch Open Grass Track in 2018 ook voor 2019 weer gemeld! En ook #134, Richard Hall is in 2019 weer van de partij, te beginnen in Vries!

Zij gaan de strijd aan met onze Nederlandse WK-deelnemers Romano Hummel en Theo Pijper. Verder zullen ook de EK-deelnemers Dave Meijerink, Mark Beishuizen, Henry van der Steen, Lars Zandvliet,  Mika Meijer en Jarno de Vries aan de start staan. William Kruit maakt dit jaar in Vries zijn debuut bij de Specials Senioren.

Zijspannen

Ook bij de Zijspannen is het enthousiasme groot. Het aantal van vijftien teams dat in Vries rijdt is in geen jaren gezien!

De helft van die teams komt vanuit de KNMV, aangevoerd door Matthijssen-Mollema, direct gevolgd door  Detz-Arling, Holstein-Strockmeijer en de met KNMV-licentie rijdende Carvill- Smit. Ook zien we Bruins-Sterenborg, Raatjes-Sterenborg, Kregel-Bruins weer terug en team Sarrailh met KNMV-licentie vanuit Frankrijk.

Verder ook in de Zijspannen een grote internationale belangstelling met deelname uit Engeland, Duitsland en Denemarken.

Short Track

Naast deze Specials-klassen rijdt ook de top van de Short Track in Vries, met elk twaalf vaste rijders in de 250cc en 500cc!

Kijk hier voor de volledige deelnemerslijsten in Vries.

Kalender Dutch Open Grass Track 2019:
Zo 7 april in Vries
Zo 12 mei in Eenrum
Za 8 juni in Loppersum
Za 20 juli in Noordwolde
Zo 1 september de finale in Roden