Doe mee: onderzoek naar aansprakelijkheid verkeersongevallen


Bas Vis - 07 maart, 2019

Als motorrijders zijn wij ons bij uitstek bewust van gevaren in het verkeer. Als je zelf ooit betrokken was bij een ongeval, begrijp je hoe ingrijpend zo’n gebeurtenis kan zijn. Voor het slachtoffer, maar ook voor de veroorzaker.

Naar de gevolgen van een ongeval voor degene die aansprakelijk werd gesteld is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan. Daarom doet de Juridische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam dit nu. Door het afnemen van anonieme interviews wordt onderzocht wat de ervaringen zijn van personen die aansprakelijk werden gesteld voor letselschade door een verkeersongeval.

Denk aan vragen als: hoe is het als je zelf (mede)verantwoordelijk bent voor het ontstaan van het ongeval, en in het bijzonder wanneer een ander daarbij (ernstig) letsel opliep? Hoe geef je dan zo’n gebeurtenis een plaats in je leven? En wat zijn de ervaringen met het rechtssysteem? Kortom: wat is het verhaal van de aangesproken partij?

Doe mee

Was jij als motorrijder, als aansprakelijk gestelde partij, betrokken bij een verkeersongeval? Dan verzoekt de KNMV je mee te doen aan dit belangrijke onderzoek. Jouw ervaring geeft inzicht in de impact van een verkeersongeval én de juridische nasleep daarvan op de aangesproken persoon. Jouw deelname draagt zo bij aan de verbetering van de (juridische) afwikkeling van een verkeersongeval.

Aanmelden

Wil je meewerken aan dit onderzoek; neem dan rechtstreeks contact op met de onderzoeker van de Erasmus Universiteit, mw. Femke Ruitenbeek-Bart via ruitenbeek@law.eur.nl.

Meer informatie over het onderzoek vind je hier.

De KNMV hoopt van harte op jouw deelname om het onderzoek te doen slagen. Bij voorbaat hartelijk dank.