Checkbox 2: Lotte van Drunen over motocross, ambities en meer

Lotte van Drunen

Bas Vis - 08 maart, 2019 FOTO - Lotte van Drunen

Zet Lotte van Drunen (11) op een crossmotor en ze doet iedereen versteld staan, tot in Australië aan toe. Dit jaar stapt de Nederlands Kampioene over naar de 65cc grote wielen. Lotte vertelt je alles over haar ambities, passie voor de sport én wat ze verder graag doet.

Met haar vierde plek tijdens het WK motorcross in de 65cc-klasse, zette de Sliedrechtse een unieke prestatie neer. Daarmee was ze het hoogst geklasseerde meisje aller tijden. “Het was wel even wennen om te rijden tussen jongens die ik niet ken. Tijdens EK’s kom ik vooral Nederlanders tegen. Nu waren er ook Australiërs, Amerikanen en Chinezen. Iedereen was er. Ik heb wel even gedacht: kan ik het? Maar het was echt een baan voor mij. Een beetje aan de harde kant, maar met grote schansen.”

Specialiteit

Dit seizoen rijdt ze op een 65cc met grote wielen in het ONK, EK en mogelijk ook weer tijdens het WK. “Mijn specialiteit is het bochten rijden”, weet Van Drunen. “Ik kan er snel doorheen. Daarnaast raak ik niet gespannen als er iemand achter me zit. Daar probeer ik zo min mogelijk op te letten. Maar als ik zelf achter een andere coureur zit, dan probeer ik zo dicht mogelijk erop te rijden om hem zenuwachtig te maken.”

Haar stijl wordt omschreven als schoon. “Ik rij nou eenmaal zo. Iedereen wil vaak mooi en stoer springen voor de foto’s, maar daar ben ik niet mee bezig”, aldus het 11-jarige talent, dat Jeffrey Herlings en Nancy van der Ven als voorbeelden heeft.

In het crossen gaat voor de Sliedrechtse veel tijd zitten. Gelukkig steunen haar ouders haar daarin. “Ik probeer iedere week zoveel mogelijk te rijden, en zij helpen mij daarbij.” Daarnaast houdt ze nog wat tijd over voor vriendinnen. “En ik dans ook nog op vrijdag. Omgaan met vrienden is belangrijk. Het is wel eens lastig om overal tijd voor te vinden, maar hierdoor blijft crossen wel hartstikke leuk. ”

 

Volg Lotte op Facebook en Instagram!

Dit is de tweede aflevering van Checkbox, een nieuwe videoserie van de KNMV. De komende tijd kun je veel meer motorvideo’s verwachten over toppers en talenten, maar ook KNMV-vrijwilligers, hulpdiensten en heel veel meer!

Eerdere afleveringen:
Checkbox 1: Glenn Coldenhoff over nieuw team en crash