Zonta van den Goorbergh in top 10 RBRC bij Dutch TT Assen


Martijn Spliethof - 28 juni, 2019 FOTO - Gold & Goose/Red Bull Content Pool

In het laatste weekend van juni stond de Dutch TT in Assen op de MotoGP kalender. Zonta van den Goorbergh heeft zijn eerste top-tien klasseringen binnen, in de Red Bull MotoGP Rookies Cup races wist hij als negende en tiende over de finish te komen.

Volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

MotoGP:
De Spaanse Yamaha-coureur Maverick Viñales wist de race te winnen door in een rechtstreeks duel af te rekenen met landgenoot Marc Marquez en de van pole vertrokken Fransman Fabio Quartararó. Marquez blijft na Assen ruim aan de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap.

Moto2:
Augusto Fernández heeft de spectaculaire race gewonnen. De Spanjaard profiteerde optimaal van valpartijen voor hem en behaalde zijn eerste Grand Prix zege, voor KTM coureur Brad Binder en Luca Marini. Bo Bendsneyder kwam niet aan de finish vanwege een crash in de tweede ronde.

Moto3:
Tony Arbolino heeft zondagochtend de race gewonnen. Nadat de kopgroep in de beginfase van de wedstrijd uit zo’n 25 coureurs bestond wisten Tony Arbolino en Lorenzo Dalla Porta uiteindelijk weg te rijden waarbij Arbolino dankzij een heldhaftige inhaalactie in Ramshoek als winnaar over de streep kwam, voor Dalla Porta en Kornfeil. Nederlandse wild-card deelnemer Ryan van de Lagemaat werd 22e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Zonta van den Goorbergh heeft in de eerste race op het TT Circuit Assen zijn eerste top-tien klassering behaald. De 13-jarige coureur kwam in een tumultueze race als negende over de streep. De overwinning ging naar Carlos Tatay, die op de meet Pedro Acosta nipt achter zich hield. Haruki Noguchi completeerde het podium.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Zonta van den Goorbergh heeft een succesvol weekend op Assen afgesloten met een tiende plaats. Carlos Tatay pakte opnieuw de zege en staat daarmee ruim bovenaan in het kampioenschap.

Kwalificaties

MotoGP:
Fabio Quartararó staat op de pole position. In een spectaculaire tweede kwalificatiesessie verbrak de Fransman in de slotfase het ronderecord, waarin Maverick Viñales zich als tweede kwalificeerde en Alex Rins de derde tijd wist te rijden.

Moto2:
Remy Gardner heeft in de tweede kwalificatiesessie de snelste tijd op de klok gezet, voor Brad Binder en Xavi Vierge. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 24e.

Moto3:
Niccolò Antonelli heeft de pole position behaald. De Italiaan maakte op het allerlaatste moment van de sessie optimaal gebruik van een slipstream en reed daarmee de snelste tijd voor Kaito Toba en Tony Arbolino. Nederlander Ryan van de Lagemaat kwalificeerde zich als 29e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Carlos Tatay vetrekt vanaf de pole position. De Spanjaard was bijna een halve seconde sneller dan Pedro Acosta en de Belg Barry Baltus op de tweede en derde plaats. Nederlander Zonta van den Goorbergh reed een keurige dertiende tijd.