Twee KNMV Clubteams mét ondersteuning naar ISDE 2019

ISDE Portugal 2019

Bas Vis - 07 juni, 2019 FOTO - ISDE Portugal 2019

Het KNMV Bestuur heeft besloten om twee KNMV Clubteams naar de endurozesdaagse ISDE af te vaardigen. De ISDE vindt plaats van 11 t/m 16 november aanstaande in Portimão, Portugal.

Het KNMV Bestuur ziet potentie en gedrevenheid in de Nederlandse enduro. Bij de senioren liggen er kansen en de nieuwe aanwas van jonge enthousiaste endurorijders is duidelijk zichtbaar/merkbaar. Maar zij moeten nog veel leren (ervaring opdoen en begeleid worden). Daarom worden de teams vanuit de KNMV Endurotalentontwikkeling begeleid en ondersteund tijdens de ISDE.

Samenstelling teams

  • KNMV Club TEAM 1: Rik Vierhuizen, Daan Bruijsten, Lucas Dolfing
  • KNMV Club TEAM 2: Marc Zomer, Mike Bokslag, Thijs Bulten
  • Reserverijder: Tommie Jochems

Genoemde rijders vallen onder de regie van het endurotalentbegeleidingsteam, bestaande uit: Henk Boersma, Stephan Braakhekke, Peter Hageman, Sjaak Martens en Mario Pieterse.

Voor de logistieke verzorging tijdens de ISDE in Portugal sluiten beide teams en reserverijder aan bij TeamNL.

Geen World Trophy Team en Junior Trophy Team

Het KNMV Bestuur heeft besloten om geen World Trophy Team en Junior Trophy Team af te vaardigen naar de ISDE 2019. Rijders die voor een plek in het WTT of JTT in aanmerking willen komen, moeten aan bepaalde selectievoorwaarden voldoen. De rijders in kwestie voldoen niet aan de gestelde criteria.