Thuiswedstrijd op onbekend circuit voor Zonta van den Goorbergh

Zonta van den Goorbergh

Mark Meisner - 21 juni, 2019 FOTO - Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Dertien jaar is hij en tijdens de TT Assen staat hij aan de start van de Red Bull Rookies Cup: Zonta van den Goorbergh. “Ik droom er nog maar niet over, want dat geeft alleen maar meer druk.”

Het is een beetje een vreemde thuisrace voor Van den Goorbergh. “Ik heb tot nu toe pas twee en een halve dag gereden op het TT Circuit. Neem dan Jerez of Valencia. Daar ben ik al vijf tot acht dagen geweest. Maar dit geldt natuurlijk ook voor de meeste andere coureurs in mijn klasse. Zij kennen het TT Circuit ongeveer even goed als ik.”

Vroeg begonnen

Van den Goorbergh zit al sinds zijn tweede op een motor. Van een elektrische trialmotor wordt het een crosser en later een NSF100-machine. En nu dus  een Moto3. Naast de Rookies Cup rijdt hij ook in de European Talent Cup (ETC). “Ik ben tot nu toe erg tevreden over mijn prestaties dit seizoen. Tijdens de Rookies Cup heb ik elke wedstrijd punten gehaald. Dat had ik niet verwacht. En in de ETC zit ik telkens vlakbij de punten.”

De komende dagen zal de jonge Van den Goorbergh wel een aantal keren achter de Playstation te vinden zijn. “Via de game MotoGP zal ik het circuit verkennen. Dan ken ik in ieder geval de lay-out.” Het moet het racetalent in Assen opnieuw naar een goede klassering leiden. “Ik leg de verwachtingen niet te hoog, maar hoop opnieuw in de punten te rijden.”

Lees ook onze andere artikelen over de TT:

-Win VIP-kaarten voor de gloednieuwe Tourist Trophy!
-Bo Bendsneyder jaagt op plek in top tien tijdens TT Assen
-Broertjes Marquez als favorieten naar TT Assen
Drie generaties naar de TT: ‘We zijn allemaal van iemand anders fan’
-Volg de TT Assen live
-Sneller de TT verlaten met nieuw verkeersplan