Steun Joël Smets bij achterwaartse beklimming Mont Ventoux

Joel Smets en Marc Herremans

Bas Vis - 15 juni, 2019 FOTO - Joel Smets en Marc Herremans

Vijfvoudig wereldkampioen motocross, steun en toeverlaat van Jeffrey Herlings en sportief directeur van KTM, Joël Smets beklimt 22 juni de Mont Ventoux… achterstevoren, voor een goed doel.

Je leest het goed, Joël zit achterstevoren op zijn fiets, met z’n achterwerk op een zadel op het stuur. Zo maakt hij de legendarische beklimming nóg indrukwekkender: “In 2006 heb ik dit ook al eens gedaan. Afgelopen april werd ik vijftig. Bij die gelegenheid werd ik uitgedaagd door mijn goede vriend Marc Herremans om dit voor het goede doel (To Walk Again) nog eens te proberen.”

(Tekst gaat verder onder video.)

To Walk Again

Joël rijdt, net als in 2006, samen met Marc. Die zit in een handbike. De Belgische top-triatleet raakte in 2002 verlamd door een ongeluk op de fiets. Het weerhield hem er niet van te blijven sporten. Zo finishte hij in zijn rolstoel een jaar later alweer in de Ironman op Hawaï. Én richtte Marc de organisatie To Walk Again op.

Smets: “Die naam zegt het al. To Walk Again helpt mensen die niet meer kunnen lopen toch te kunnen sporten. Met als ultieme doel het minimaal gebruik of zelfs vermijden van een rolstoel. Denk bij die hulp aan therapie en sportactiviteiten, maar ook de inzet van nieuwe innovaties zoals exoskeletten.”

Sponsor

Met de beklimming van de Mont Ventoux halen de mannen dus geld op voor To Walk Again. Ze kunnen alle steun gebruiken: doneren kan hier óf via Facebook!

Met jouw donatie geef je de kinderen van To Walk Again een onvergetelijke ervaring tijdens een kamp of sportactiviteit, laat je hen proeven aan avontuurlijke sporten en help je mensen met een beperking weer te lopen met behulp van een staprobot.

Over de Mont Ventoux

De Alpenreus Mont Ventoux is met z’n 1912 meter steevast (letterlijk en figuurlijk) een hoogtepunt van elke Tour de France. De 26 kilometer lange klim eindigt in een maanlandschap waar de wind, sneeuw, zon, regen of vrieskou ‘killing’ kunnen zijn. Net als al die steile kilometers daarvoor.

Ook de afdaling is heroïsch. Joël is naar eigen zeggen goed gek, maar dat doet hij wijselijk niet achterstevoren. ?