Speciale gast en onderscheiding tijdens ALV

Ledenraad 2019

Marc Te Witt - 03 juni, 2019

Net voor het Hemelvaartsweekend, op de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) van de KNMV, blikten we terug op het jaar 2018. Naast het jaarverslag , de jaarrekening en de (her)verkiezingen voor Ledenraad en Bestuur, keek de vergadering ook naar de nabije toekomst, met nieuwe statuten en de nieuwbouw van het KNMV hoofdkantoor op Papendal. Daarnaast was er een speciale gast en tevens KNMV-lid aanwezig, die de aanwezigen meenam naar zijn 2018.

“Trots om te zien wat we in de afgelopen jaren hebben neergezet.” Met die woorden opende voorzitter Jan Wilms de terugblik op het jaar 2018.

2018 was een jaar waarin grote stappen werden gezet in het KNMV 2020-project. Binnen dit project stomen we de KNMV klaar voor de toekomst, met als doel om relevant te zijn en te blijven voor alle motorrijders. Uiteraard met de kennis en kunde die we in het verleden hebben opgedaan. Het einde van het project KNMV 2020 en de komst van een nieuwe locatie zijn inmiddels in zicht. Dit betekent niet dat we als vereniging een versnelling terugschakelen. Integendeel. Het nieuwbouwpand op Papendal gaat juist bijdragen aan een efficiëntere organisatie, waarbij we als vereniging stappen durven te zetten. We willen een vereniging zijn die modern is en benaderbaar voor de toekomst. Daar horen besluiten bij die pijn doen, maar ook stappen die het mogelijk maken om er nóg meer voor de motorrijders te zijn.

Directeur Patrice Assendelft blikte kort terug op de jaarlijkse enquête. Daaruit blijkt ook dat leden zichtbaarheid belangrijk vinden en dat hopen we met de nieuwe stappen meer waar te kunnen maken. Daarnaast geven onze leden aan dat belangenbehartiging voor hen het belangrijkste thema’s is. Als KNMV blijven wij ons sterk inzetten voor de belangen van motorrijders op lokaal, nationaal en internationaal niveau, van Den Haag tot Brussel. Maar dit doen we wel op een Koninklijke manier.

Speciale gast

2018 was ook het jaar van motorcrosser Jeffrey Herlings. Hij kwam hoogstpersoonlijk de aanwezigen vertellen hoe hij dit jaar heeft beleefd. “Het was een bijzonder jaar met als hoogtepunt het MXGP-kampioenschap. Ook presteerden we met TeamNL goed tijdens de MX of Nations. Zonder ondersteuning vanuit de bond had dat niet gekund. Sinds 2004 ben ik KNMV-lid en de bond betekent veel voor de sporters. Zonder de KNMV-vrijwilligers geen trainingen en wedstrijden”, aldus Jeffrey.

Dit seizoen begon in mineur voor de Brabander vanwege een zware blessure. Toch kijkt de crosser al wel weer vooruit. “De blessure heeft een vervelende stempel op dit seizoen gedrukt. Het herstel gaat alleen veel sneller dan verwacht en daarom kan ik de focus zetten op gezond worden, veel testen en trainen!”

Ten slotte laat Jeffrey de zaal weten dat hij de dag erna mee doet met de Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Zijn eerste wedstrijdminuten sinds maanden. Benieuwd naar zijn dag, zie hier het verslag!

Onderscheiding

Formele onderdelen van de ALV zijn het jaarverslag en de jaarrekening. Dit laatste document wordt bekrachtigd door een verslag van de Financiële Commissie. Dit jaar – voor de laatste keer – deed voorzitter Henk te Brake verslag. Na deze vergadering neemt Henk na twaalf jaar als lid en voorzitter afscheid van de commissie.

Na de verslaglegging richtte KNMV-voorzitter Jan Wilms zich in zijn dankwoord op Henk. Het KNMV-bestuur heeft bovendien unaniem besloten Henk te onderscheiden als Lid van Verdienste van de KNMV.